24. listopadu 2021 • 20:35

Drama uvnitř Fnatic pokračuje. Cítil jsem se zrazen, říká Adam

Autor: njc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odjezd Eliase „Upset" Lippa a přestupy v týmu Fnatic s sebou přináší další a další drama. Během světového šampionátu se k situaci v týmu vyjádřil Gabriël „Bwipo" Rau, svůj komentář nyní přidal i Adam „Adam" Maanane. Nutno říct, že si nebral žádné servítky.



Situace uvnitř League of Legends sekce týmu Fnatic připomíná v posledních týdnech spíše klasickou venezuelskou telenovelu než profesionální esportové prostředí.

Partnerky hráčů jsou režisérkami příběhu hlavních hrdinů, kterými jsou v tomto případě již zmiňovaní Upset a Bwipo. Německé ADC navíc střádá plány proti svým spoluhráčům a chce hned trojici z nich vyměnit. Upgradovat. Aspoň taková je verze Adam „Adam“ Maanana.

Celá story začíná dvanáct hodin před startem Fnatic na Worlds 2021. „Upset oznámil, že musí z naléhavých rodinných důvodů odjet. V jedenáct hodin večer před zápasem jsme měli schůzku,“ popisuje Adam situaci po odjezdu Upseta. „Můžete si představit atmosféru v týmu dvanáct hodin před naším oficiálním začátkem na Worlds, kdy jsme měli k dispozici pouze dva tréninky s Beanem, které skončily každý za 10 minut,“ nastiňuje mladý Francouz, kolik zápasů Fnatic odehráli se svým dočasným kolegou.

„Jeho odchod je naprosto neoprávněný, alespoň dokud neřekne, proč vlastně odešel,“ má Adam jasno. Podle něj totiž žádný z hráčů ani managementu Fnatic dosud nedostal od německého ADC vysvětlení, proč svůj tým opustil v předvečer Worlds.

Upset opustil Island dvanáct hodin před začátkem turnajeFoto Riot Games

„Vážně jsem uvažoval o odchodu z FNC,“ vzpomíná Adam na situaci po Worlds. „Pak přišly zvěsti o Perkzovi a Alpharim. Když jsem se dozvěděl, že se mě FNC snaží nahradit, upřímně jsem se cítil zrazen a tehdy jsem chtěl tento tým definitivně opustit,“ píše 19letý top laner.

„Upset se snažil Alphariho naverbovat (samozřejmě za mými zády). Později jsem se dozvěděl, že po Worlds už se snažil změnit top side včetně Nisqyho. Pak jsem se také dozvěděl, že bot lane obecně už se mnou nechtěla hrát a hledala zkušenějšího top lanera,“ vysvětluje Adam. „Samozřejmě jsem pak šel za Upsetem. Dal mi najevo, že nesplňuji jeho ambice,“ dodává.

Když se ale Adam ohlédne za posledními měsíci, není vše jen černé.

„Na své dobrodružství ve Fnatic mám vcelku dobré vzpomínky, jen skončilo velmi nešťastně. Ale odešel jsem, protože jsem nemohl podporovat to, co se dělo a co se stalo,“ končí Francouz své vyjádření.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud