10. května 2022 • 11:35

Wake Up! Odstartoval Mid-Season Invitational. Favoritem je tým T1

Autor: Esportio, David Randuška
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dlouho očekávaný turnaj Mid-Season Invitational je konečně tady a my vám přinášíme stručný přehled o jeho formátu a účastnících. V banku je čtvrt milionu dolarů, což už je pořádná dávka motivace pro startující týmy. Vítězná sestava si pak rozdělí 75 tisíc babek.



Systém turnaje zůstává od loňska nepozměněn. Týmy se budou muset probojovat skrze skupinovou fázi, kde z každé skupiny postoupí dva celky.

Následně je čeká takzvaná Rumble stage, kde se formou double round robin určí čtyři postupující do playoffs. Zde se týmy utkají v BO5 zápasech o samotný vítězný titul.

Papírové předpoklady. Vyhraje celý turnaj T1? 

Skupina A Skupina A v sobě skýtá jasného favorita na výhru celého turnaje v podobě T1. Korejská jednička v čele s Fakerem prošla celým splitem bez jediné prohry a v samotných playoffs pustila jen jednu mapu.

Japonští DetonatioN FocusMe by si dle nastavených očekávání zejména z loňských Worlds měli pojistit druhé postupové místo. Vítěz vietnamské ligy dal před MSI přednost SEA Games. Jejich zástupci Saigon Buffalo tedy patří společně s Team Aze ke slabším celkům skupiny.

Faker na světovém šampionátu v roce 2019Foto Riot Games

Skupina B by měla být v jasné režii čínských RNG, jenž obhajují svůj titul z minulého roku. Zanevřít však nelze ani na PSG Talon, kteří právě s RNG dokázali uhrát nejednu vyrovnanou partii. Brazilci a Turci budou muset v takto obtížné skupině o postup tvrdě zabojovat.

Skupina C bude i přes neúčast ruského zástupce divácky jednoznačně nejzajímavější. Přinese totiž pověstnou rivalitu Evropy a Ameriky. Oba týmy navíc vyhrály své splity skrze přesvědčivé výkony v lower bracketu a jejich střet tak bude o to pikantnější. Šance na postup australského Orderu jsou pak více než mizivé.

Změny nemusí hrát do karet Korejcům

Mimo samotný systém se však hráči přece jen jedné změny dočkali. Vzhledem k neschopnosti čínského zástupce dostavit se na turnaj osobně, budou v rámci zachování fair play všechny zápasy odehrány s 30 milisekundovou latencí.

Pro běžného hráče by se o větší problém nejednalo, ovšem pro korejské hráče, kteří jsou zvyklí na mnohem plynulejší internetové připojení, může jít o zásadní problém.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud