2. července 2022 • 18:09

Patrik Jírů vévodí Evropě. Excel Esports se ujali vedení v LEC Summer 2022. Co Humanoid?

Autor: David Randuška
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dobrá forma zastihla týmy Excel Esports a Fnatic v dalších zápasech League of Legends European Championship (LEC). Na prvním místě letního splitu je průběžně Patrik (Patrik Jírů), na děleném druhém místě pak Marek "Humanoid" Bárta. Co další Češi, potažmo Slováci, v elitní kontinentální soutěži?



Na vrchu LEC Summer 2022 je tým Excel Esports s Patrikem a pozitivní zápasovou bilancí 5-2. Další pozice v tabulce se hemží hned čtveřicí týmů, která má jen o jednu výhru méně, než Excel. Fnatic s HUMANOIDEM, G2MAD Lions Rogue

V soutěži je také další Čech Matyáš "Carzzy" Orság, který má bilanci se svým týmem Vitality vyrovnanou 3-3. Jediným slovenským playerem v letním splitu League of Legends European Championship je Neon Misfits Gaming, tomu se ale aktuálně kýžená pozice mezi šesticí postupujících týmů do Playoff vzdaluje.

Na české souboje se ještě čeká

Odstavce výše shrnuli celkové pořadí týmů. Jak si ale vedli česká želízka v ohni ve vzájemných zápasech? Nijak. Vzájemné zápasy Fnatic, Vitality a Excel Esports nás teprve čekají, termíny jsou už známé.

Vitality se utká 16. července s Fnatic a 29. července s Excel Esports. Duel mezi Humanoidem a Patrikem, tedy Excel a Fnatic je na programu 23. července.

Zápasy základní části letního splitu se nicméně potáhnout ještě do srpna, ve vzduchu tak je ještě mnoho možností a šancí jak celkovým pořadím zamíchat. Finále LEC Summer 2022 se uskuteční v září ve švédském Malmö a v prizepoolu bude 200 tisíc eur.

Nenechte si ujít:

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud