24. října 2022 • 14:28

Worlds 2022: Překvapení v podobě DRX a osamocená Čína. Blížícímu se semifinále dominuje Korea

Autor: Kateřina Sauerstromová
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

První část vyřazovacích zápasů letošních Worlds je za námi. Šance na vítěze turnaje se přikloňují k zástupcům korejské ligy LCK. O největší překvapení se postaral tým DRX.



Očekávaný začátek

Evropa ztratila svého koně hned v prvním zápase čtvrtfinále mezi JD Gaming a Rogue. Na suverénní výkon čínského týmu evropští Rogue jednoduše neměli a zápas tak bez zásadního dramatu nabídl jistou výhru JDG 3-0.

Překvapení nepřinesl ani střet T1 s Royal Never Give Up. Favorit zápasu T1, s legendárním Fakerem v sestavě, nedovolil soupeři zisk jediného bodu a stejně jako JDG si došel pro jasnou výhru 3-0.

Korejská tahanice

Napínavou podívanou nabídl fanouškům zápas Gen.G Esports s DAMWON Gaming. Po očekávaném zisku prvních dvou bodů v podání Gen.G nastalo drama. DAMWON si v krátkých hrách došel pro srovnání a zápas musela rozhodnout až poslední hra, která se až po dlouhých čtyřiceti pěti minutách vyvinula lépe pro favorita zápasu, Gen.G

Největší zázrak přinesl poslední čtvrtfinálový zápas mezi DRX a EDward Gaming. Podobně jako jeho předchůdce si i borci z EDward Gaming v roli favorita došli pro první dvě výhry, následně se ale karta obrátila. 

Úctyhodná otočka

Klíčovou roli sehrál support BeryL v barvách DRX a jeho potulování po mapě a narušování ostatních linek, díky čemuž se DRX podařilo držet krok se soupeřem a především zastavovat potenciální útoky. Finální tečku zaznamenal midař Zeka v roli Sylase, který v posledním týmovém souboji zajistil quadra kill a DRX si tak mohli dojít pro třetí, vítězný Nexus.

I přes úctyhodnou otočku ale zůstávají DRX i pro příští zápas proti Gen.G v roli outsidera. Papírově těsnější podívanou by měl nabídnout střet JD Gaming s T1, jak ale ukázaly některé předchozí zápasy, nikdo nemá nic jisté a vše se rozhodne až na Riftu.

Rozpis zápasů (hraných ve formátů Bo5) vysílaných živě na Twitch kanále Riot Games:

  • JD Gaming vs. T1 29.10. 2022 23:00
  • Gen.G vs. DRX 30.10. 22:00
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud