24. ledna 2023 • 16:59

Hackeři vydírají Riot Games. Podařilo se jim ukrást zdrojový kód League of Legends

Autor: Jonáš Mácha
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nedávno jsme informovali o kybernetickém útoku na Riot Games, ke kterému se společnost nyní vyjádřila na svém Twitteru. Útočníkům se podařilo získat některé zdrojové kódy.



Únik zdrojových kódů

V úterý 21.1. Riot Games vydal prohlášení k nedávnému kyberútoku na jejich vývojové prostředí. Útočníkům se údajně podařilo získat zdrojové kódy k League of Legends, Teamfight Tactics a Legacy Anticheatu.

Před vydáním tohoto prohlášení obdržel Riot e-mail, ve kterém útočnící požadují výkupné. To společnost ale odmítá zaplatit.

„Přestože tento útok narušil naše vývojové prostředí a může v budoucnu způsobit komplikace, je pro nás nejdůležitější, že nedošlo k úniku osobních ani herních dat našich uživatelů" stojí v Twitterovém prohlášení.

Možné budoucí problémy

Odhalení zdrojového kódu má potenciál způsobit velké problémy. Zdrojový kód může být totiž využit k tvorbě nových cheatů, případně scriptů. Riot je tak v pozoru a připravuje se na nával nových podvodníků s pokročilejšimí programy a snaží se zalepit případné díry v anticheatu.

Uniklý zdrojový kód měl také obsahovat několik herních novinek, které Riot připravoval, včetně nových gamemódů a dalšího obsahu. Je možné, že se podrobnosti o připravovaných novinkách brzy objeví na internetu, avšak Riot zmínil, že většina z nich byla ve fázi experimentu, tudíž jejich budoucí přítomnost ve hře není potvrzena ani vyvrácena.

Situace pokračuje

Bezpečnostní týmy Riotu měly údajně situaci konzultovat se světově uznávanými externími odborníky. Společnost také informovala přislušné orgány a aktivně s nimi spolupracuje na vyšetřování útoku.

Riot má v plánu, v rámci svého přístupu k transparentnosti, brzy zveřejnit kompletní zprávu. Ta by měla obsahovat detailní postup útočníků, zenužité bezpečnostní chyby a konkrétní kroky, které Riot podstoupí aby zamezil opakování podobné situace.

Riot by měl být schopen všechno potřebné opravit do konce týdne a vrátit se tak k pravidelné frekvenci patchů pro své hry.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud