27. března 2018 • 20:45

Další úspěch českého týmu v League of Legends. Na turnaji vyhrál 4 miliony korun

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Češi dobývají svět populární počítačové hry League of Legends. Poté, co český tým eSuba v lednu ovládl prestižní turnaj DreamHack v Německu, slaví další triumf. O víkendu vyhrál mezinárodní turnaj V4 Future Sport Festival, který se konal v Maďarsku a postaral se tím o jeden z největších úspěchů tuzemského esportu. Domů si navíc přivezl kromě poháru i čtyři miliony korun.



První ročník nového mezinárodního turnaje, na kterém se utkaly nejlepší týmy ze čtyř států Viségrádské čtyřky, tedy z Česka, Slovenska, Polska a Maďarska, se konal o víkendu 23. až 25. března v Budapešti. Kromě turnaje v League of Legends se konala i klání v Counter-Strike: Global Offensive, FIFA 18 a Clash Royal. Dohromady se na výhrách rozdal 1 milion eur, tedy více než 25 milionů korun.

Právě League of Legends ovládl český tým eSuba ve složení Vladimír „Cekutka“ Mrkáček, David „Jejky“ Jakubec, Marek „Humanoid“ Brázda, Tomáš „Nardeus“ Maršálek a Petr „denyk“ Haramach. Pro tým, který se dal dohromady teprve na začátku letošního roku, to nebyl první úspěch. Už v lednu ovládli prestižní turnaj DreamHack v Německu, kde vyhráli několik desítek tisíc korun.

Hráči se ve finále utkali s polským týmem Illuminar Gaming, eSuba si však cennou výhru vzít nenechala a z maďarské metropole si odvezla neuvěřitelné 4 miliony korun.

O úsměvnou chvilku se pak postaral jeden z vítězných hráčů. Tomáš Maršálek, hrající pod přezdívkou Nardeus, během oslav nešťastnou náhodou vyhraný pohár rozbil. „Jsme rádi, že se z nás organizátoři poučili. Výherci CS:GO turnaje se k poháru mohli přiblížit maximálně na tři metry,“ okomentoval tým později na své facebookové stránce.

A který z turnajů se pokusí pokořit nyní? Tým pod vedením kouče Tomáše „Nightshare“ Kněžínka se nyní připravuje na závěr domácí ligy Hitpoint Masters, která vyvrcholí 1. dubna ve Svitavách. Vítěz postoupí do European Cupu, tedy předfáze světově proslulé League of Legends Championship League (LCS).

Český tým eSuba zvítězil na turnaji V4 v League of Legends a získal rekordní výhru 4 miliony korun
Český tým eSuba zvítězil na turnaji V4 v League of Legends a získal rekordní výhru 4 miliony korun

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud