Tereza Janovská
26. srpna 2018 • 08:58

Největší turnaj v počítačové hře Dota 2 ovládli OG. Vyhráli čtvrt miliardy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Osm ročníků, osm vítězů. V kanadském Vancouveru proběhl tradiční turnaj The International v počítačové hře Dota 2, největší esport svátek roku. Grand finále ovládli poprvé v historii OG, kteří si po pěti zápasech poradili s PSG.LGD, které sponzoruje pařížský fotbalový velkoklub. OG vyhráli rekordní částku, která dosahuje téměř čtvrt miliardy korun.



Největší turnaj v počítačové hře Dota 2 se konal už poosmé a zatím se z celkové výhry pokaždé radoval jiný klub, žádnému se doteď nepodařilo vyhrát dvakrát. Vyhrát dvakrát zatím nedokázal dokonce ani žádný z hráčů. Letos k tomu měli nakročeno vítězové loňského roku. Liquid vyhráli s přehledem skupinu A, ve druhém kole části vítězů však nestačili právě na finalistu PSG.LGD. Sice měli stále možnost se do finále probojovat, v části poražených však prohráli s Evil Geniuses a turnaj pro ně skončil.

OG se ve skupině příliš nedařilo, na devět výher jim připadlo sedm porážek, přesto se ze čtvrtého, tedy posledního možného místa, dostali do části vítězů, která umožňuje kratší finálovou cestu a hlavně možnost prohry s některým z týmů. To ale OG nevyužili, porazili všechny soupeře a do finále nastoupili odpočatí.

Nad samotnými PSG.LGD vyhráli už ve finále části vítězů a poslali je k dalšímu zápasu. Ti se tak v jeden den museli utkat hned se dvěma soupeři a v pátém finálovém zápase už na nich byla únava znát.

PSG.LGD byli už ve čtvrtém finálovém zápase výhře blízko, vedli 2:1, po dlouhých 65 minutách ale padli. To poslední zápas byl téměř o polovinu kratší a také od začátku jasnější. V závěrečném klání zářil především Australan Anathan „Ana“ Pham, který byl se svým Ember Spiritem (jeden z herních hrdinů, pozn.red.) k nezastavení.

OG ve složení již zmíněného Phama, Finů Topiase „Topson“ Taavitsainena a Jesseho „JerAx“ Vinikky, Francouze Sébastiena „7ckngMad“ Debse a kapitána Nora Johana „N0tail“ Sundsteina vyhráli celkem 11 219 667 dolarů, tedy téměř čtvrt miliardy korun. Druzí PSG.LGD brali „jen“ čtyři miliony dolarů (88 milionů korun). Na třetím místě skončili Evil Geniuses, kteří brali 57 milionů korun a obhájci loňského titulu Liquid skončili čtvrtí a odvezli si 37 milionů korun.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud