2. prosince 2019 • 14:07

Češi zabojují o titul mistrů světa ve hře Dota 2. Finále bude hostit Jižní Korea

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Počítačová hra Dota 2 patří mezi ty vůbec nejhranější a nejsledovanější. Pozornost k sobě poutá také díky vysokým finančním dotacím. V žebříčku 50 nejúspěšnějších hráčů esportu dle výher z turnajů jich 44 hraje právě hru Dota 2. V rámci jedenáctého ročníku Mistrovství světa v esportu je zařazena mezi vybrané tituly a své želízko v ohni bude mít i Česká republika. Sestava ve složení Tomáš „Jojka“ Medvec, Adam „Ade“ Koníček, Pavel „Mambos“ Beneš, Filip „Filminy“ Komín a Erik „Tsuky“ Cendelín z týmu Inaequalis bude naše barvy reprezentovat v korejském Soulu.



Turnaj, který pořádá Mezinárodní esportová federace (IESF), začne už 12. prosince a výpravu české reprezentace povede Česká asociace esportu. Diváci ji budou moci sledovat prostřednictvím oficiálního Twitch kanálu IESF a prostřednictvím Twitch kanálu PLAYzone.

Pět hráčů proti pěti se utkává v jedné aréně. Každý z nich ovládá jednu postavu s unikátními kouzly a vlastnostmi. Ve hře, kde rozhoduje umění hráčů, týmová komunikace a pečlivý výběr strategie, budeme už 15. prosince znát jméno nového mistra světa. Mezi největší favority patří týmy Švédska a Ruska, které na turnaj přivezou známá světová jména.

„Reprezentovat svoji zemi je určitě velká čest pro každého hráče. Očekávám velmi zajímavý turnaj, protože hra Dota 2 právě podstoupila velkou aktualizaci. Diváci se tak mohou těšit na netradiční taktiky a na nové předměty v pozdních fázích hry, které vypadají opravdu bláznivě. Náš tým se pokusí hrát kreativní strategie, se kterými se nám, doufám, podaří probojovat až do závěrečných zápasů o titul mistra světa,“ popisuje Tomáš Medvec, kapitán českého národního týmu.

Výběr reprezentace proběhl pod patronátem České asociace esportu, která spolupracovala s českou Dota 2 komunitou. Volba týmu Inaequalis se ukázala jako logický krok. „Bohužel v Česku nemáme natolik širokou základnu jako například skandinávské státy, jmenovitě Švédsko či Finsko. Přesto věřím, že ze všech možností jsme zvolili tu nejlepší a čeští zástupci budou patřit k černým koňům turnaje. Zároveň doufám, že nám mistrovství světa pomůže v dalším rozvoji české Dota 2 scény,“ vysvětluje Lukáš Pleskot, předseda České asociace esportu.

Pravidla a sestava

Ve hře Dota 2 se utkávají pětičlenné týmy, ve kterých má každý hráč nejenom svoji unikátní postavu, ale také přiřazenou roli. Čím vyšší pozice hráče v týmu, tím vyšší prioritu má. Hráči na nižších pozicích se snaží, aby se týmové jedničce maximálně dařilo a jeho vybraná postava nebyla rušena nepřáteli. Naopak se snaží zkomplikovat zápas hráčům s vysokou prioritou z druhého týmu. Cílem je zničit hlavní budovu soupeře, poté hra automaticky končí.

Soupiska České republiky pro rok 2019 je následující:

Jméno

Přezdívka

Role v týmu

Pavel Beneš

Inae.Mambos

Carry (pozice 1)

Tomáš Medvec

Inae.Jojka

Mid (pozice 2)

Adam Koníček

Inae.Ade

Offlane (pozice 3)

Filip Komín

Inae.Filminy

Support (pozice 4)

Erik Cendelín

Inae.Tsuky

Support (pozice 5)

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud