25. března 2020 • 11:48

Rok 2019 byl úspěšný, těší české studio. Bohemia Interactive měla obrat 1,7 miliardy

Autor: msl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rok 2019 byl nejrušnějším rokem dvacetileté historie české herní společnosti Bohemia Interactive. Vydala mnoho her, ještě více DLC, takže není divu, že to byl rok jeden z nejúspěšnějších. Celkový obrat v minulém roce dosáhl 68 milionů dolarů, podle aktuálního kurzu přes 1,7 miliardy korun. Celosvětově se prodalo 4,5 milionu kopií her a DLC vytvořené "Bohemkou".



"Rok 2019 byl úspěšný díky dlouholetým ambiciózním rozvojovým cílům včetně několika her a DLC pro počítače a konzole. Díky odhodlání a nasazení našich kolegů jsme dokázali za jediný rok vydat víc herních titulů než kdykoli předtím. Tyto úspěchy se odrážejí ve vynikajících finančních výsledcích, které pomohou společnosti v dalších letech. V plánu máme rozvíjet nové herní zážitky," řekl Marek Španěl, CEO Bohemia Interactive.

Nejprodávanější hrou roku 2019 od "Bohemky" byla online survival hra DayZ. Její úspěch vychází z rozhodnutí rozšířit hru na konzole PS4 a Xbox One. Jen v minulém roce se prodalo 1,1 milionu kopií (celkově 5,8 milionu prodejů hry). DLC s novou mapou Livonia zakoupilo kolem 400 tisíc lidí.

Na popularitě neztratila ani vojenská hra Arma 3. Během roku 2019 se prodalo 2,6 milionu kusů společně s různými DLC (celkem Bohemia Interactive prodala již 5,5 miliionů kopií základní hry a 9,7 milionu DLC).

Pozornost mnoha hráčů upoutal také netradiční Vigor, který vyzkoušely již 4 miliony hráčů po celém světě. Komunita zároveň neustále pomáhá vylepšovat obsah hry. Dalším titulem, který již opustil Early Access, je Ylands, kreativní platforma pro PC a mobily. Brzy se dočká několika hlavních aktualizací a zajímavých doplňků.

Společnost Bohemia Interactive, která koncem minulého roku oslavila dvacáté výročí od založení, se chystá v roce 2020 představit také novou technologii Enfusion. Ta bude jádrem všech jejích budoucích her.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud