21. dubna 2020 • 14:37

Plíšková si zahraje esportový tenisový turnaj v Madridu ve hře Tennis World Tour

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká tenistka Karolína Plíšková se příští týden zúčastní virtuálního turnaje v Madridu, jehož výtěžek půjde na pomoc hráčům z nižších pater žebříčku, které ekonomicky zasáhlo přerušení sezony kvůli pandemii koronaviru. Světová trojka se na online soutěžení těší a vyzvala fanoušky, aby jí případně na práci s herním ovladačem poslali své tipy.



Virtuální verze prestižního antukového turnaje se na platformě PlayStation 4 zúčastní 16 mužů a 16 žen. Hrát budou videohru Tennis World Tour nejprve ve čtyřčlenných skupinách a nejlepší osmička z nich vyřazovacím způsobem. Organizátoři odtajňují jména účastníků postupně, Plíškovou dnes ohlásili společně s úřadující vítězkou US Open Biancou Andreescuovou z Kanady.

"Na svůj první virtuální tenisový turnaj se hrozně těším. Myslím, že to bude velká zábava nejen pro fanoušky, kteří nás uvidí soutěžit na úplně jiné platformě a předvádět z našich domovů úplně jiné dovednosti, ale myslím, že to bude velká legrace i pro nás - hráčky," uvedla na webu WTA Tour Plíšková.

"Líbí se mi i ten charitativní podtext akce a udělám maximum, abych ve hře Mutua Madrid Open Virtual Pro vydržela co nejdéle," řekla vítězka šestnácti turnajů WTA a přizvala na pomoc i své fanoušky. "Pokud je někdo z vás profík v PS4 tenisových videohrách, uvítám vaše trenérské tipy, než to začne!"

Na turnaji nebude chybět ani Rafael NadalFoto Reuters

Dalšími účastnicemi turnaje, jenž se bude hrát od pondělí do čtvrtka, jsou například grandslamové šampionky Angelique Kerberová z Německa a Viktoria Azarenková z Běloruska. V mužském pavouku nebudou chybět bývalé světové jedničky Rafael Nadal ze Španělska a Brit Andy Murray či mladé hvězdy Karen Chačanov z Ruska a Němec Alexander Zverev. Zbývající dva muže a dvě ženy pořadatelé oznámí v závěru týdne před losem.

Tenisová sezona se kvůli pandemii koronaviru zastavila začátkem března. Mužský okruh ATP a ženská WTA Tour mají pauzu minimálně do poloviny července, mezi zrušenými turnaji bylo tedy i květnové Madrid Open.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud