30. dubna 2021 • 10:31

Pravděpodobné sestavy: Slavii stačí bod k titulu! Poradí si Sparta s Libercem?

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třicáté kolo české nejvyšší fotbalové soutěže je tady! Zahájí ho v sobotu odpoledne utkání mezi Příbramí a Budějovicemi. Nabitý program nás ale čeká hlavně v neděli. Oslaví Slavia titul už pět kol před koncem soutěže? Stačí ji uhrát bod s Viktorií Plzeň! Podívej se na pravděpodobné sestavy, vytvoř si na Sazka Fantasy vlastní tým z reálných hráčů, sbírej body podle jejich výkonů a nezapomeň, že v každém kole se i nadále hraje o ceny za téměř šest tisíc korun.



Příbram - BudějoviceFoto Sport
Příbram v minulém kole vyhrála v Karviné a její šance na záchranu stále žije. Kouč Valachovič konečně našel střelce, když se dvakrát po sobě trefil Uganďan Edrisa Lubega (10 milionů), který dostal šanci od začátku. Africký rychlík by se mohl trefit i v sobotu, do Příbrami totiž zavítají Budějovice, které jsou zcela z formy.

Opava - BohemiansFoto Sport
Bohemians mají za sebou vydařený týden. V lize neprohráli už 9krát v řadě, tým kouče Klusáčka nepostrádá sebevědomí. Opava v minulém kole sice prolomila své střelecké trápení, když se prosadila na Spartě, nicméně na bodový zisk to nestačilo a slezský klub prohrál už pošesté v řadě. 

Slovácko - BoleslavFoto Sport
Vzájemné duely obou protivníků byly v letošním ročníku bohaté na góly. Slovácko je sice v tabulce výrazně výš, než soupeř, ale z posledních čtyř utkání prohrálo třikrát, forma domácích tak není zdaleka optimální. V sestavě by neměl chybět Jan Kliment (9 milionů), který v Sazka Fantasy udělal už 100 bodů!

Baník - BrnoFoto Sport
Forma Baníku se zvedá, na domácím hřišti dokonce vyhrál už třikrát po sobě. Zbrojovku nadále trápí koncovka. Mužstvu chybí zkušený útočník, který by se pro podobnou fázi soutěže hodil. Domácí gólman Jan Laštůvka (12 milionů) bude mít čisté konto.

Jablonec - OlomoucFoto Sport
Jablonec pokračuje ve spanilé jízdě! Tým kouče Rady totiž válcuje jednoho soupeře za druhým, a to jak venku, tak doma. Mužstvo neprohrálo v nejvyšší soutěži už 9krát v řadě. V klíčovém okamžiku sezony se konečně vzpamatoval kanonýr Martin Doležal (13 milionů)

Pardubice - KarvináFoto Sport
Kouzlo kouče Webera poměrně záhy pohaslo, po sedmi získaných bodech přišly dvě porážky, při kterých Karviná neskórovala, slabší série může pokračovat i o víkendu. V „domácím“ Ďolíčku se představí nováček z Pardubic, který posbíral z posledních čtyř utkání deset bodů, včetně remízy se Spartou.

Teplice - ZlínFoto Sport
Oba týmy jsou v nepříjemné situaci. Domácí sráží početná marodka, kterou čerstvě rozšířil Žitný, s křížovým vazem jej čeká pauza minimálně 9 měsíců! Mimo hru je pro nadcházející duel i Gabriel, který bude pykat za vyloučení v posledním kole.

Liberec - SpartaFoto Sport
Zápasy mezi Spartou a Libercem jsou vždy vyhrocené a nejinak tomu bude i v neděli. Domácí bojují o poháry, hostům jde o druhou příčku a předkolo Ligy mistrů. Liberec byl v poslední době o malinko úspěšnější, z předešlých čtyř vzájemných klání vyhrál dvakrát, jednou remizoval a jednou se radovala z výhry Sparta. Domácí kouč Hoftych každopádně může počítat s Jakubem Peškem (8 milionů) a Imadem Rondičem (8,2 milionů), kteří si odseděli karty.

Slavia - PlzeňFoto Sport
Oba celky mají v nohách pohárový zápas, a tak měly před vzájemným duelem podobně času na odpočinek. Obhájce titulu je papírovým favoritem. Viktorce se proti nejlepší obraně ligy dlouhodobě střelecky nedaří, sešívaným nedala gól už 4krát po sobě. Nicolae Stanciu (11,8 milionů) vystřelí Slavii titul! 

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Články odjinud