17. prosince 2021 • 10:51

Pravděpodobné sestavy: Baník přivítá Slavii, Sparta ukončí podzim s Hradcem

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejvyšší fotbalová liga pokračuje devatenáctým kolem a s ní i oblíbená Sazka Fantasy! V posledním kole podzimní části bude nejsledovanějším zápasem duel mezi Baníkem a Slavií. Zajímavé bude také sledovat, zda Teplice naváží na předchozí dvě výhry a oberou o body také Mladou Boleslav. Podívej se na pravděpodobné sestavy, vytvoř si na Sazka Fantasy vlastní tým z reálných hráčů, sbírej body podle jejich výkonů a hraj o 150 tisíc korun!



Oba celky mají obrovské nedostatky v defenzivě, Pardubice inkasovaly už 40 branek, domácí dokonce ještě o 2 víc. Bohemka má větší kvalitu na postu útočníků i ofenzivní potenciál vstřelit branku. V Ďolíčku vyhrála na podzim polovinu všech domácích zápasů, i když první vzájemný duel s Východočechy prohrála poměrem 0:3. Bohemians provedou změny v sestavě, obrana se patrně nezpevní, gólově se prosadí oba týmy. Za domácí se trefí David Pučkáč (8,8 milionu).

Poslední Karviná ztrácí na předposlední Teplice už šest bodů, po 18. kolech domácí tým stále nepoznal chuť vítězství, pokračuje i série porážek pod novým koučem Páníkem. Plzeň si venku nevede špatně, z osmi utkání jich ovládla hned pět, i když je pravdou, že její vítězství na cizích hřištích jsou spíš dietního rázu. Do Karviné navíc přijedou bez svého nejlepší střelce Beauguela, který v posledním kole inkasoval čtvrtou žlutou kartu. Zde by se mohla vyplatit sázka na Jhona Mosqueru (9,0 milionu), který je k dispozici za solidní cenu.

Slovácko v poslední době s Jabloncem neprohrává, z předešlých čtyř utkání si drží bilanci 1-3-0. Jablonec venku letos paběrkuje, na cizích hřištích zaznamenal jen 5 branek. V Uherském Hradišti se navíc musí obejít bez nejlepšího střelce týmu Čvančary, který se nechal v posledním kole zbytečně vyloučit. Čtvrtý tým tabulky se tak vrátí na vítěznou vlnu, domácí kanonýr Jurečka (12,4 milionu) chybět nebude a potvrdí dobrou formu další vstřelenou brankou.

Votroci mají za sebou skvělý podzim, šestou příčku čekal jen málokdo. První vzájemný duel v probíhajícím ročníku si domácí ale za rámeček nedají, na Spartě prohráli (0:4). Mužstvu navíc trochu dochází šťáva, z předešlých 6 utkání zvítězili Východočeši jen jednou. Sparta naopak dohrává v solidní fazóně, tým konečně našel střelce. Matěj Pulkrab (9,7 milionu) dal v posledních 5 zápasech F:L hned 7 branek. Prosadí se i tentokrát.

Oba celky dělí v tabulce jediný bod, přesto je papírovým favoritem domácí klub. Jihočeši se v probíhajícím ročníku neuvěřitelně trápí na cizích hřištích, z osmi utkání uhráli jen dva body. Ve zmíněných duelech navíc inkasovali 18 branek, což není pro obranu dobrá vizitka. Družina kouče Horejše sice dokázala letos Liberec doma porazit (1:0), ale dlouhodobě týmu styl Slovanu nevyhovuje.

Souboj sousedů v tabulce slibuje vyrovnanou podívanou, ale v domácím prostředí by měla mít navrch Sigma. Olomouc získala v sezoně o 3 body navíc, lepší je jak v produktivitě (+8 branek), tak v defenzivní činnosti (-9). Vzájemné zápasy hrají rovněž pro domácí, za poslední tři roky je bilance (7-0-3) výrazně ohnutá v jejich prospěch. Sigma hrála doma z 18 utkání jen 8krát, její tabulkové postavení je tak částečně zkresleno. Gólman Matúš Macík (6,9 milionu) by mohl vychytat čisté konto.

Rozpoložení obou celků je naprosto odlišné, zatímco hosté v posledních dvou zápasech nebodovali, Teplice naopak získaly plný počet bodů a zvýšily tím svoje šance nazáchranu, respektive baráž. Poslední dva vzájemné duely ale skončily výhrou Středočechů v poměru 3:1 a 3:1, také tentokrát by se mohly v koncovce prosadit oba týmy. Otazník visí nad Fortelným, který poslední zápas nedohrál, přitom byl tahounem Teplic. Zde se vyplatí sázka na jistotu v podání brazilského záložníka Ewertona (11,0 milionu), který ve Fantasy posbíral již 95 bodů.

Slavia pošetřila ve středu řadu hráčů na ligu, a tak by neměl být zásadní problém s únavou. Hosté mají ve F:L fantastickou fazonu, tým prakticky neinkasuje branky. Na Baník se úřadujícímu mistrovi daří, čtyři výhry v řadě to jen potvrzují. Domácí ale nejsou úplně bez šance, v sedmi duelech po sobě nepoznali chuť porážky, mužstvu se navíc daří v koncovce. Doporučujeme využít skvělou formu Alexe Baha (11,9 milionu), který v české nejvyšší soutěži možná odehraje poslední zápas. 

Nejlepší hráči 18. kola Sazka Fantasy

Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Články odjinud