8. dubna 2022 • 10:13

Pravděpodobné sestavy: Slavia v roli velkého favorita, Olomouc přivítá Plzeň

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejvyšší fotbalová liga pokračuje osmadvacátým kolem a s ní i oblíbená Sazka Fantasy! Slavia doma po náročném duelu v Nizozemsku přivítá outsidera z Pardubic. Plzeň se zase pokusí zvládnout zápas na hřišti Olomouci. Podívej se na pravděpodobné sestavy, vytvoř si na Sazka Fantasy vlastní tým z reálných hráčů, sbírej body podle jejich výkonů a hraj o 150 tisíc korun!



Ani jeden z celků není v optimálním rozpoložení, Bohemka vyhrála naposledy v polovině února, Liberec zase střídá lepší a horší období. Hosté v posledních dvou zápasech nebodovali ani neskórovali, v Ďolíčku se jim dlouhodobě nedaří, navíc mají potíže s obsazením stoperské dvojice. Tři z posledních čtyř duelů „klokanů“ pro změnu skončily remízou, dělba bodů „hrozí“ i tentokrát. Tento zápas nám moc možností, koho do sestavy zařadit nedává. 

Plzeň v posledních dvou kolech pouze remizovala a potvrzuje se, že těžší los dělá mužstvu problémy. Do Olomouce se mužstvo vydá bez vykartovaného Buchy a s vědomím toho, že na podzim se rozešly oba celky smírně 0:0. Sigma prohrála na Andrově stadionu v ročníku jen dvakrát (5 – 6 – 2) a potrápí i Viktorku. I přes nezdary v posledních kolech Plzeň potvrdí, že defenziva pracuje výborně. Do obrany bychom tak mohli zapracovat například Eduarda Santose (7,3 milionu), který je k dispozici za skvělou cenovku.

Celek z Uherského Hradiště má aktuálně nejlepší formu v celé F:L. V posledních 5 ligových duelech uhrálo Slovácko 13 bodů z 15 možných, ve třech z nich navíc neinkasovalo jedinou branku. Doma vyhrálo 10 z 13 utkání (10 – 1 – 2), tým inkasoval pouze osmkrát. Slezský klub neudržel čisté konto už sedmkrát po sobě, dlouhodobá bilance pak naznačuje přesný výsledek 2:0. Tady je téměř povinností mít v sestavě Václava Jurečku (11,4 milionu), který prožívá parádní sezonu.

Pražané porazili minule Baník 2:1 a díky remíze Plzně se Slavií (1:1) se vrátili do boje o titul. Sparta má za sebou tři vítězné zápasy v řadě, ve kterých dala osm branek, v každém duelu skórovala alespoň dvakrát. Zpevnila se obrana, kde hraje skvěle mladý Vitík. Sparta na Teplice umí zahrát, v posledních pěti soutěžních vzájemných duelech (včetně poháru) pokaždé zvítězila. I tady je skoro samozřejmostí nasazení Adama Hložka (12,4 milionu). Zajímavou volbou by mohlo být i defenzivní duo Sparty v podobě Martin Vitík (8,7 milionu) a Dávid Hancko (8,6 milionu).

Baník čeká na výhru už čtyř utkání a v Ostravě roste nespokojenost. Proti nováčkovi z Hradce musí tým nutně zvítězit, jinak by mohly následovat pokuty. Baník každopádně nastřílel v domácím prostředí už 30 branek, což je hodně. Produktivita Hradce je venku o poznání slabší, což se projeví i při vzájemném klání. Hosty opustí štěstí z minulých zápasů, kdy vytěžili z minima maximum. Baník potvrdí svůj útočný potenciál a hroťák Ladislav Almási (9,7 milionu) se znovu prosadí.

Oba celky se snaží vyhnout barážovým příčkám, v horší pozici jsou každopádně domácí, kteří tak mají o poznání vyšší motivaci. Na Střelnici se Severočechům proti Zlínu daří, před svými fanoušky jej porazili už šestkrát v řadě. Vzhledem k vyprázdněné marodce Jablonce by měl tento trend pokračovat i nadále. Hosté se musí obejít bez vykartovaného pracanta Vakha. Pokud hledáte skrytého zabijáka, zkuste do sestavy zařadit Vukadina Vukadinoviče (8,1 milionu), který má v posledních zápasech solidní formu.

Budějovice jsou na cizích hřištích nejslabším týmem v soutěži. Ve 13 zápasech Jihočeši ještě nevyhráli, venkovní bilance (0 – 6 – 7) působí hráčům už trochu komplex. Mladá Boleslav půjde tvrdě po vítězství, případná výhra by mohla znamenat téměř jistotu umístění mezi desítkou, a tím pádem i klidný konec sezony. Boleslav umí doma na Budějovice dlouhodobě zahrát. O výhru se postará velmi produktivní dvojice domácích - Tomáš Ladra (9,5 milionu), Ewerton (9,4 milionu).

Obrana Pardubic je v rozkladu, tým inkasoval už 60 branek. Lepší to nebude ani v Edenu, na podzim inkasovali Východočeši od Slavie debakl 0:5. Úřadující mistr má v nohách pohárový duel v Rotterdamu, nicméně kouč Trpišovský může použít až sedm odpočatých hráčů (Hovorka, Provod atd.), kteří nemohli v poháru nastoupit. Domácí nebudou zatavení a zvítězí s nulou vzadu. V tomto duelu bude těžké odhadnou které hráče pošle kouč Trpišovský do zápasu, ale dá se předpokládat, že například Lukáš Provod (8,1 milionu) či David Jurásek (6,7 milionu) hrát budou.

Nejlepší jedenáctka uplynulého týdne Sazka Fantasy.

 

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Články odjinud