10. srpna 2014 • 18:55

CELÝ SESTŘIH: Hradec opět nedal gól, s Boleslaví hrál 0:0

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Hradce Králové v nové sezoně první ligy nadále čekají na gól. Ve 3. kole doma uhráli jen bezbrankovou remízu s Mladou Boleslaví, přestože měli několik dobrých šancí. Ale neproměnili je a jejich střelecká impotence v lize trvá už 668 minut. Zklamala však i Mladá Boleslav, která neskórovala podruhé za sebou a na výhru čeká už čtyři soutěžní utkání.



Hradečtí chtěli v zápase poprvé po návratu do ligy vyhrát a především skórovat. Vrhli se tak do útoku a jen za první poločas si vytvořili čtyři solidní šance a byli jasně lepší.

Ve středu pole se dařilo letní posile Kotišovi, právě on připravil první gólovou příležitost. V 10. minutě vyslal kolmou přihrávkou do samostatného úniku Štípka, ten udělal kličku brankáři Hruškovi, ale jeho střelu zablokovala obrana. Následnou dorážku pak lapil sám gólman.

Hradec hrál velmi slušně, ale v koncovce nadále tápal a také měl smůlu. Po brejku se do zakončení dostal Križko, jeho střela ale skončila na tyči. Další dvě možnosti měl hrotový útočník Dvořák. Nejprve jeho technický pokus o obstřel Hruška chytil. Poté brankáři pomohla obrana, která zblokovala Dvořákovu nebezpečnou střelu.

Hosté byli prakticky neškodní, jen Štohanzl zkusil štěstí, jeho rána ze šestnáctky však letěla doprostřed. Na slabý výkon zareagoval trenér Jarolím , už o poločasové pauze vystřídal Ščuka s Navrátilem. Mladé Boleslavi však změny příliš nepomohly, neprosadil se ani zkušený Magera.

KOMPLETNÍ SESTŘIH: Hradec Králové - Mladá Boleslav 0:0
Video se připravuje ...

Po změně stran hra upadla, a to i ze strany domácích. Přesto mohli rozhodnout, na čemž měl zásluhu i exreprezentant Kulič , jenž přišel na hřiště na poslední půlhodinu. Zkušený útočník unikl po levé straně, zachytil míč těsně před brankovou čárou a přihrávkou zpět připravil velkou šanci pro Štípka. Toho ale znovu vychytal Hruška.

Další velkou šanci Hradce ve druhé části měl Dvořák. Po kolmé přihrávce běžel sám na bránu, dostal se ale do úhlu a trefil jen boční síť.

Zkušenější hosté byli velmi nepřesní. I když se Hradec tlačil do útoku a nabídl jim několik možností k brejkům, Boleslav toho nevyužila. Nezvládla ani přečíslení tři na dva, do kterého se dostala dvakrát. V obou případech se nepropracovala ani ke střele.

Do poslední příležitosti se prodral domácí Križko, jeho volej ale skončil vysoko nad bránou.

3. kolo první fotbalové ligy:

Hradec Králové - FK Mladá Boleslav 0:0
Rozhodčí: Marek - Pelikán, Kubr. ŽK: Kotiš, Dvořák - Ščuk, Ďuriš, Šisler, Kysela. Diváci: 4360.

Hradec: Koubek - Holeš, Chleboun, Rolko , Mareš - Križko, Kotiš - Štípek (79. P. Čermák), A. Čermák (66. Kulič), Halilovič (54. Shejbal) - Dvořák. Trenér: Prokopec.

Ml. Boleslav: Hruška - Kysela, Navrátil (46. Bořil), Smejkal , Rosa - Ščuk (46. Magera), Milla - Skalák (69. Bartl), Šisler, Štohanzl - Ďuriš. Trenér: K. Jarolím.

Hradec Králové - Mladá Boleslav: Šance Juraje Križka
Video se připravuje ...

Hradec Králové - Mladá Boleslav: Gól Adriana Rolka z ofsajdu
Video se připravuje ...

Hradec Králové - Mladá Boleslav: Šance Davida Štípka
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud