7. října 2014 • 18:48

Baník má nový rituál před zápasem. Hráči si sami vaří snídani!

Autor: riš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velmi neobvyklý bod zařadili do předzápasové přípravy hráči Baníku. Poprvé ho vyzkoušeli před sobotním zápasem na hřišti Slovácka a hle, poprvé v sezoně dokázali vstřelit dva góly. A na Slovácku dokonce vyhráli. Ptáte se, o co jde? Baníkovci v sobotu ráno sami sobě chystali snídani. Přesněji popsáno, zahraniční ekipa mužstva přichystala ranní krmi zbytku týmu.



V kuchyni stadionu na Bazalech bylo v sobotu ráno živo. Mačkali se v ní ostravští Ghaňané Derrick Mensah a Francis Narh, s nimi Brazilec Carlos Azevedo, Estonec Joel Lindpere, Chorvat Davor Kukec i Slovák Ján Greguš. A s nimi šéf Baníku Petr Šafarčík, ten dokonce s kuchyňskou zástěrou. Všichni vespolek plnili stanovený úkol. Připravit snídani zbytku týmu.

Ne že by se podávaly produkty luxusní mezinárodní kuchyně, ale i Gregušova pažitková pomazánka, jakož i omeleta značky Lindpere & Kukec sklidily úspěch.

„Skutečně jsem si pochutnal,“ hodnotil snažení svých svěřenců trenér Martin Svědík, jenž se na snídani také dostavil. „No a proč bych nepřišel? My trenéři jsme v neustálém stresu a potřebujeme, aby o nás občas hráči pečovali,“ pravil Svědík. „Nejvíc jsem se najedl takových těch vaječných omelet. Ale nevím přesně, kdo je vytvořil, protože kluků tam s pánví zápasilo asi pět,“ usmíval se kouč, jenž si téhož dne večer smlsnul i na tříbodovém úlovku ze hřiště Slovácka.

O pažitkové pomazánce z dílny kapitána Greguše se ještě druhý den tradovalo, že byla sice dobrá, ale stébla pažitky byla nakrájena na několikacentimetrovou délku. „Co to je za blbost? Kdo o mém umění šíří takové nepravdy? To bylo naprosto precizně nakrájeno,“ hájil svou kuchařskou pověst Greguš. Vyhlášený jedlík si ale na své vlastní pažitkové pomazánce nepochutnal. „Dal jsem si raději vajíčka, co připravoval Davor Kukec. A lákaly mě nakrájené kokosové ořechy od kluků z Ghany,“ usmíval se slovenský záložník.

On i trenér Svědík si kulinářské sobotní ráno na Bazalech pochvalovali. „Byla u toho velká legrace. Osobně jsem zvědavý, co nám přichystají chlapci, kteří budou příště s přípravou snídaně na řadě,“ poznamenal Greguš. A kouč Svědík? „Každé takové stmelení party je moc užitečné. A může se projevit i na hřišti, kde jsou kluci stále více ochotni bojovat jeden za druhého. Rozhodně si tuto akci zopakujeme. Doufám, že se taky ostatní kluci s něčím chutným příště vytáhnou,“ pověděl ostravský trenér.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud