Stanislav Hrabě
20. února 2015 • 09:35

Kapitán Bohemky Jindřišek: Jarolím? Soupeři se nás budou bát

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Defenzivní záložník Josef Jindřišek je s pěti přesnými zásahy nejlepší střelec Bohemians Praha. Jeho vklad je významný, tvoří celou čtvrtinu, přičemž se prosadil pouze ze standardních situací: čtyřikrát skoroval z pokutového kopu, jednou z přímého. V zimní přestávce mu však vedení přivedlo zdatného konkurenta – z Liberce přestoupil Marek Jarolím. 



Kapitán klokanů se však toho, že přijde o výsostné postavení zahrávače všech kopů, neděsí. „Je to o domluvě,“ říká. „Kdo si věří, tak to půjde kopnout. Jsme s Markem oba zkušení hráči a víme, že nějaké honění gólu na úkor mužstva je nesmysl,“ zdůrazňuje. Už na podzim nebyl na pokutový kop určený jako jediný, záda mu kryl Jakub Rada. „Ale ani jednou se k tomu nedostal,“ přiznává Jindřišek.

Marek Jarolím by se měl stát velkou posilou pražských Bohemians Marek Jarolím by se měl stát velkou posilou pražských BohemiansFoto ČTK

Góly střílel z pokutových kopů na podzim pravidelně, až se ovšem ucho utrhlo. V posledním kole proti Slovácku brankáře Heču nepřekonal a domácí prohra 1:2 značně pošeredila podzimní vystoupení mužstva. „Je dobře, když je nás na penalty víc,“ nevadí mu, když by se zatěžující odpovědnosti zbavil. 

Marek Jarolím je v tomto ohledu zdatný borec. V přípravě proti Rapidu Vídeň se nádherně trefil z přímého kopu pod břevno a s jistotou proměnil i penaltu. „Umí to, klobouk dolů.“ uznává Jindřišek kopací techniku spoluhráče. „Každý čekal centr, on to napálil přímo,“ připomíná přímý kop kolegy.

„Je dobře, že to tak trefil, teď se nás budou soupeři bát,“ zvyšuje vůdce klokanů palebnou sílu mužstva. A on se může při standardních situacích věnovat něčemu jinému. „Naběhnu si a dám gól hlavou,“ žertuje záložník, u něhož vzrůst nepatří mezi hlavní vlastnosti.

Bohemians stojí po podzimu na třinácté pozici, dva body od sestupového místa. „Po začátku, kdy se nám dařilo, jsme doufali, že nás bude čekat klidnější jaro, ale zase to bude drama,“ smiřuje se s tím, že každý výsledek bude nesmírně důležitý.

„Bude to zase o bojovném srdíčku. Pokud to nepůjde fotbalově, musíme to urvat něčím jiným,“ slibuje plné nasazení.

Jindřiškovy góly

Góly z penalty

Hradec Králové 1:1
doma 6. kolo

Slavia Praha 2:0
doma, 8. kolo

České Budějovice 3:0           
doma 10. kolo

Slovan Liberec 2:4    
doma, 12. kolo             

Gól z přímého kopu

Viktoria Plzeň 1:2
venku  15. kolo

Neproměněná penalta

1.FC Slovácko 1:2     
doma 16. kolo

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud