Štěpán Filípek
14. března 2015 • 09:50

Vrba asi ukáže na rozjetého Škodu. Říká si o to, zní ze Slavie

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slávističtí fanoušci v tom mají jasno. „Škoda do repre,“ skandovali během zápasu s Mladou Boleslaví, v níž červenobílý kanonýr přidal už třináctý gól v sezoně. A jen u jejich přání zřejmě nezůstane. Jeho jméno se může v pondělí ocitnout na seznamu kouče národního týmu Pavla Vrby pro zápas kvalifikace EURO 2016 s Lotyšskem a přátelské utkání na Slovensku.



Ten chlapík je k nezastavení. Škodova střelecká exploze pokračovala i v utkání, které Slavia smolně prohrála 3:4. Vytáhlý útočník ji přitom poslal do vedení 3:2 po výtečném náběhu záložníka Jaromíra Zmrhala. Škoda stačil míč v pádu poslat v pádu pravačkou o tyč do sítě. „Jakub Navrátil nepochopitelně pouštěl balon za sebe, místo aby ho odehrál,“ zlobil se mladoboleslavský kouč Karel Jarolím na stopera, který při rychlé akci zaspal.

Pro devětadvacetiletého útočníka to byl už pátý zásah ve třech po sobě jdoucích utkáních. A to byla ještě jedna trefa v zápase s Teplicemi připsána jako vlastní brankáři Tomáši Grigarovi. I proto se opět ozvaly hlasy, že by mu životní forma mohla vynést reprezentační pozvánku a třeba i debut v národním týmu. Zápas v Žilině by se na to hodil.

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Mladá Boleslav 3:4. Přestřelku rozhodl Wágner
Video se připravuje ...

Kouč Pavel Vrba ho má ostatně v merku. Na vlastní oči se ho spolu s jinými adepty českého dresu s největší pravděpodobností chystal sledovat už v zápase Slavie v Plzni. „Mám v hlavě dva tři hráče, kteří se v úvodu jarní sezony prezentovali velmi kvalitními výkony,“ řekl časopisu Gól.

Duel na západě Čech byl sice odložen, ale Vrba si naplánoval inspekci do Edenu, kde mohl pozorovat i dobrou formu mladoboleslavských hráčů Tomáše Wágnera a hlavně Jiřího Skaláka. Škoda však podává nejstabilnější výkony a Vrbova slova na něho sedí.

Očekává tedy jeho nominaci i slávistický kouč Miroslav Beránek? Když měl odpovědět, nejdříve reagoval odtažitě. „Vůbec není důležité, jestli já něco očekávám. To je otázka na pana Vrbu,“ mračil se po prohře 3:4. Po dalším naléhání se však nakonec přece jen na téma Škoda rozpovídal.

„Svými výkony si o to říká. V tréninku i zápasech dělá vše, co má, pohybuje se tam, kde jsou góly. Hráči mu věří, a proto ho hledají,“ uvedl. „Je to náš klíčový útočník, dá se říct nestřídatelný. Další dva naši útočníci to kvůli tomu mají těžké, má skvělou formu.“

Ve Slavii je Škoda opravdu neotřesitelná jednička útoku. Dame Diop a Marek Červenka pro něho nejsou konkurencí. Teď se možná aktuálně nejlepší ligový útočník dočká toho, že ji bude dělat on jiným…

Slavia - Mladá Boleslav: Gól Milana Škody na 3:2
Video se připravuje ...

Tudy ne, chlapče! Kouč Boleslavi Jarolím u lavičky drsně zastavil Baéze
Video se připravuje ...

Fotbalisté Slavie se radují z gólu Jaromíra Zmrhala v zápase proti Mladé Boleslavi
Fotbalisté Slavie se radují z gólu Jaromíra Zmrhala v zápase proti Mladé Boleslavi

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud