23. července 2015 • 10:29

Sparta před ostrým startem: Zatím bez Lafaty, stále stojí o Rosického

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Zdeněk Ščasný už ví, jakou základní jedenáctku pošle v pátek v prvním kole Synot ligy v Jihlavě. Uzdravuje se mu kapitán David Lafata, ale jeho start je takřka vyloučen. Majitel Sparty Daniel Křetínský zároveň potvrdil, že zájem o reprezentačního kapitána Tomáše Rosického stále trvá.



Sparťané projeli přípravou bez jediné porážky a stihli se přeorientovat na nový herní systém, který naordinoval trenér Zdeněk Ščasný. „Nechtěl jsem mužstvo zahltit přátelskými zápasy, proto jich bylo jen šest. Nevraceli jsme se k systému, který mělo mužstvo zažitý, naopak po odchodu Kadeřábka jsem si vyhodnotil, že bude potřeba vymyslet nový herní systém,“ řekl trenér Letenských.

Tomu už se pomalu vrací kapitán David Lafata , který na tiskové konferenci potvrdil, že už trénuje se spoluhráči a od pondělí začne naplno. „Jen vynechávám nějaké osobní souboje. Jsem domluvený s doktorem, že od příštího týdne začnu naplno a uvidíme, zda to koleno vydrží,“ uvedl sparťanský kapitán, který se zranil na začátku června během reprezentačního srazu.

Ščasný zároveň přiznal zájem Sparty o teplického obránce Davida Jablonského , nakonec ale dodal, že hráč se ocitl pouze v hledáčku a jeho příchod nedopadl. „O Jablonského jsme se zajímali, jeho příchod ale padl. Měli jsme několik zraněných hráčů a sháněli jsme někoho, kdo by byl důrazný a vyhrával hlavičkové souboje. Sice s námi trénuje Ondřej Mazuch, ale jeho budoucnost u nás není stále vyřešena.“

Sen o návratu Rosického ? Stále trvá!

„Zájem o Tomáše Rosického mohu potvrdit. Tomáš se však nyní soustředí na své uzdravení, a dokud nebude úplně v pořádku, tak nechce dělat žádná rozhodnutí,“ řekl k situaci ohledně Rosického majitel Křetínský.

Nový manažer Sparty Kotalík: Vylepšíme přestupy a skauting
Video se připravuje ...

Posila Sparty si věří. Chci dát v lize 30 gólů, říká střelec Paixao
Video se připravuje ...

Fotbalová Sparta má dresy pro novou sezonu - rudé s límečkem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud