22. července 2015 • 15:59

Liga mistrů? Není to boj o přežití, ale o největší sen, říká Křetínský

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparta se pomalu ale jistě začíná připravovat na třetí předkolo Ligy mistrů. Pokud chce pomýšlet na postup do další fáze, bude v něm muset vyřadit CSKA Moskva. Podle majitele klubu Daniela Křetínského je postup do 4. předkola reálný. „Nejsme favorit, ale pokud podáme stoprocentní výkon, tak to bude mimořádně vyrovnaný duel s rovnocennými šancemi na postup," řekl na předsezonní tiskové konferenci šéf letenského klubu.



Ačkoliv je Sparta stavěna do role outsidera a její postup přes CSKA se na první pohled zdá jako velmi zapeklitý úkol, Křetínský vyhlídky svého klubu tak černě nevidí.

„Soupeř to není jednoduchý. Věříme tomu, že pokud podáme stoprocentní výkon, ne pětadevadesátiprocentní, tak máme reálnou šanci postoupit. Do utkání s CSKA nejdeme jako favorit, ale s maximálním odhodláním postoupit,“ popsal Křetínský.

Sparta chce lepší skauting a plánování přestupů

Fabrice Picault, či Ivan Schranz. Podobným přešlapům, chtějí říct na Letné už dost! Nový generální ředitel Adam Kotalík po svém jmenování do funkce prohlásil, že Sparta musí vylepšit svůj skauting a vypilovat přestupovou strategii.

„Chceme vylepšit systém skautingu, zejména toho proaktivního. Což znamená, abychom si my sami dopředu pečlivěji vytipovávali případné nové posily. Zřídili jsme nové oddělení, které povede Tomáš Požár. Chceme do větších detailů a přesností dopracovat střednědobou přestupovou strategii, abychom měli na každé přestupové okno detailně připravené kroky, které chceme realizovat,“ řekl Kotalík na dnešní tiskové konferenci.

Ten se také zásadně odmítá bavit o případné náplasti v podobě účasti v Evropské lize. Hlavní prioritou v nadcházejícím ročníku bude postup do Ligy mistrů a zisk mistrovského titulu. Především Liga mistrů je pro Spartu důležitá.

„Postup do Ligy mistrů je mimořádný moment, který nemusí přijít každou sezonu. Je to nejvyšší cíl klubu,“ zdůraznil šéf Sparty.

Zároveň však dodal, že chod klubu na úspěchu v Evropských pohárech neleží. Naopak. Pro Spartu je Liga mistrů jeden velký sen. „Sparta z existenčního hlediska nezávisí na tom, zda v LM uspěje. Pro klub to není boj o přežití, ale boj o největší sen,“ řekl sparťanský majitel.

Nový manažer Sparty Kotalík: Vylepšíme posily a skauting
Video se připravuje ...

Fotbalová Sparta má dresy pro novou sezonu - rudé s límečkem
Video se připravuje ...

Posila Sparty si věří. Chci dát v lize 30 gólů, říká střelec Paixao
Video se připravuje ...

Daniel Křetínský představil nového ředitele Sparty Adama Kotalíka (vpravo)
Daniel Křetínský představil nového ředitele Sparty Adama Kotalíka (vpravo)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud