22. září 2015 • 13:02

Jablonec posiluje obranu! Peltův klub přivedl Hanouska i Ryse

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

V poslední den letního přestupového okna Synot ligy se Jablonec činí. Klub Miroslava Pelty podle očekávání posílili hned dva obránci. Z Dukly přichází dvaadvacetiletý Matěj Hanousek, který by měl na levé straně obrany nahradit Filipa Nováka. Z Příbrami pak devatenáctiletý pravý bek Petr Rys. Oba fotbalisté se severočeským klubem podepsali smlouvy na čtyři roky.



Hanousek v této sezoně kvůli zranění nezasáhl ani do jednoho utkání, v minulém ročníku však patřil do základní sestavy Dukly. Účastník letního domácího mistrovství Evropy do 21 let má na kontě 44 ligových utkání a dvě gólové asistence.

"Až ve čtvrtek jsem se dozvěděl o zájmu Jablonce. Stále čekám, až se probudím ze snu, jaký pro mě ten přestup byl šok. Jablonec má ty nejvyšší ambice a těší mě jeho zájem. Klub, který mě vychoval, mi vyšel vstříc a za to bych mu rád poděkoval," citoval Hanouska klubový web.

"Matěj je hráčem s atributy pro moderní pojetí fotbalu, pro které se mu dostalo v Dukle výborných základů. Nyní dostává možnost svoje přednosti dále rozvíjet a uplatnit v ambiciózním českém klubu," přidal hráčův agent Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest.

Rys je absolventem příbramské akademie. V první lize zatím zasáhl do tří utkání a je také v nově se tvořícím národním týmu do 21 let. "Zájmu ambiciózního klubu si vážím, věděl jsem o něm už celé léto. Vše to pak vygradovalo podpisem na konci přestupního termínu. Je to pro mě výzva a doufám, že se úspěšně poperu o místo v základní sestavě," prohlásil Rys.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud