27. září 2015 • 18:37

Slunečníky jako štít! Fanoušci Sparty řádili a okradli své hráče o čas

Autor: pod, pj, dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvanáctý hráč? Nikoliv, fanoušci Sparty se ve druhém poločase derby na Slavii (0:1) proměnili ve škůdce. Když se totiž hostující hráči snažili dotáhnout jednogólový náskok „Sešívaných“, hned dvakrát se musela kvůli řádění sparťanských příznivců hra přerušovat. „Je to nepříjemné, protože vychladnete. Na pět minut jsme tam zůstali stát,“ mrzelo brankáře Davida Bičíka.



První prohřešek sparťanských fanoušků přišel v 54. minutě, tedy ve chvíli, kdy už domácí Slavia vedla. Tomáš Jablonský šel kopat roh přímo k hostujícímu kotli, ze kterého na něj začaly létat petardy a světlice. Hra se tak na pár minut přerušila.

Podruhé bylo řádění příznivců Letenských ještě delší a pro hráče Sparty bolestnější. Odehrálo se totiž necelých deset minut před koncem, kdy měli hosté spustit závěrečný tlak.

Slavia - Sparta: Sparťanské petardy na Tomáše Jablonského
Video se připravuje ...

Spartu nezachránilo ani nastavení, rozhodčí přidal k normální hrací době čtyři minuty. Jen sparťanští fanoušci ukrojili z času skoro dvakrát tolik.

„Kromě hodně standardních situací Slavie nás zdržely i dělobuchy a podobné věci. Takže si myslím, že čistého času se moc neodehrálo,“ mrzelo záložníka Bořka Dočkala.

„Není to příjemné, v tu chvíli nás to štvalo,“ řekl k nepochopitelnému kousku vlastních fanoušků brankář Bičík. „Ale v jiných částech zápasu nás povzbuzovali, nemůžu proti nim říct nic špatného,“ dodával ovšem v zápětí.

Slavia - Sparta: Přerušení zápasu kvůli řádění sparťanských fanoušků
Video se připravuje ...

Nadšený z několikaminutového zpoždění pochopitelně nebyl ani trenér Sparty Zdeněk Ščasný. „Jsou to nešťastné momenty. Ale naši porážku to nezavinilo, na to to svádět nechci,“ tvrdil.

Přestože hráči i trenér Sparty nechtěli dávat vlastním příznivcům porážku za vinu, je jasné, že jim vůbec nepomohli. Zatímco domácí slávisté se mohli na své fanoušky spolehnout, ti sparťanští svému týmu uškodili. A zdaleka ne poprvé.

Slavia - Sparta: Choreo slávistických fanoušků s plynovou maskou
Video se připravuje ...

Slavia - Sparta: Choreo fanoušků Slavie s Bartem Simpsonem
Video se připravuje ...

Slavia - Sparta: Gól Jaromíra Zmrhala na 1:0, Bičík zaváhal
Video se připravuje ...

Slavia - Sparta: Tutovka Jakuba Brabce
Video se připravuje ...

Slavia - Sparta: Ruka Tomáše Jablonského ve vápně Slavie
Video se připravuje ...

Slavia - Sparta: Tyč Kehindeho Fataie
Video se připravuje ...

Slavia - Sparta: Zákrok Davida Bičíka proti Janu Štohanzlovi
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud