27. září 2015 • 22:30

Chyby sudích v derby! Spartě vzali penaltu, Slavii velké šance

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
  • Rozhodčím pod vedením Miroslava Zelinky se derby příliš nevydařiloRozhodčím pod vedením Miroslava Zelinky se derby příliš nevydařiloFOTO: Koláž iSport.cz

    Jeden z nejsledovanějších zápasů podzimu? Tím bylo slavné derby mezi Slavií a Spartou (1:0) nejen pro fotbalisty. Pod drobnohledem se ocitl také výkon rozhodčích. Těch nastoupilo v Edenu pod vedením Miroslava Zelinka hned šest. Jenže posílená sestava arbitrů se nevyvarovala vážných zaváhání na obou stranách. Projděte si VIDEA ze situací, při kterých chybovali nejvíc.

  • Neodpískaná penalta (6. minuta)

    Slavia - Sparta: Ruka Tomáše Jablonského ve vápně Slavie
    Video se připravuje ...

    V prvním poločase šlo o nejvýraznější moment před slávistickou brankou. Po Dočkalově centru skákal ve vápně kapitán Sparty David Lafata proti Tomáši Jablonskému. Obránce domácích zasáhl ve vzduchu míč rukou, kterou měl vysoko nad hlavou – jasná penalta. Jenže Zelinka ji nenařídil – s radou mu nepomohl brankový rozhodčí Jan Jílek (o tomto rozhodčím si přečtěte VÍCE ZDE>>>), který měl na situaci ještě lepší výhled.

    Slavia - Sparta: Costova ruka ve vápně Sparty
    Video se připravuje ...

    Hned o minutu později nastala podobná situace na opačné straně. Po Škodově střele balon zasáhl ruku padajícího obránce Sparty Costy. Ten ji však měl blíž u těla, a tak rozhodčí správně tentokrát pokutový kop nezvolil.

  • Jiráčkův ostrý faul bez karty (38. minuta)

    Slavia - Sparta: Ostrý faul Petra Jiráčka na Tomáše Jablonského
    Video se připravuje ...

    A zase Tomáš Jablonský – tentokrát však v roli oběti. Na obránce Slavie si vyšlápnul při svém prvním derby za Spartu Petr Jiráček. S razancí to však přehnal, Jablonskému přišlápl nohu a udělal mu díru ve štulpně. Zelinkova reakce? Odpískal faul, ale další postih už nepřidal. Přitom minimálně žlutá karta měla za ostrý zákrok přijít.

  • Mylně odmávaný ofsajd (79. minuta)

    Slavia - Sparta: Chybně odmávaný ofsajd Levana Keniji
    Video se připravuje ...

    Po nedůrazné rozehrávce měli slávisté šanci na svižný brejk, po kterém mohli zvýšit vedení. Milan Škoda hledal Levana Keniju, ten mohl rozhozenou obranou Sparty postupovat sám na Bičíka. Asistent Ondřej Pelikán však zvednul praporek a regulérní situaci mylně kvůli ofsajdu zastavil. Přitom zdaleka nešlo o hraniční situaci.

  • Další mylně odmávaný ofsajd (86. minuta)

    Slavia - Sparta: Chybně odmávaný ofsajd Jaromíra Zmrhala
    Video se připravuje ...

    Další moment, který si asistent Pelikán za rámeček nedá, přitom se hodně podobal jeho předchozímu zaváhání. Slávisté se právem mohli cítit poškozeni - Milan Černý vysílal ze strany přihrávku na Jaromíra Zmrhala, který mohl středem postupovat sám na branku Sparty. Jenže Zelinkův asistent to zvednutým praporkem nedovolil, přitom za Zmrhalovou úrovní stál ještě Martin Frýdek.

  • Kteří rozhodčí řídili derby?

    CELÝ SESTŘIH: Slavia - Sparta 1:0. Derby rozhodl Zmrhal
    Video se připravuje ...

    Rozhodčí v derby Slavia - Sparta 1:0
    Hlavní rozhodčí: Miroslav Zelinka - Více o něm ZDE>>>
    Asistent rozhodčího: Ondřej Pelikán
    Asistent rozhodčího: Jan Paták
    Čtvrtý rozhodčí: Ivo Nádvorník
    Brankový rozhodčí: Jan Jílek - Více o něm ZDE>>>
    Brankový rozhodčí: Zbyněk Proske - Více o něm ZDE>>>
Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud