7. října 2015 • 11:00

Velké změny ve Slavii. Šimáně je prezident, přichází Šmicer a Dovalil

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Slavia po vstupu nových majitelů odhalila rozsáhlé změny. Prezidentem klubu se stane miliardář a menšinový vlastník Jiří Šimáně. V dozorčí radě bude mimo jiné Vladimír Šmicer, do Edenu přichází také bývalý trenér jednadvacítky Jakub Dovalil nebo Jiří Plíšek, který v lize vedl Teplice.




Vedle Šimáněho budou v představenstvu generální ředitel David Trunda, finanční ředitel Petr Boháč a bývalý novinář Tomáš Syrovátka, který bude mít na starosti například komunikaci s fanouškyi.

Významná bude role bývalého ministra obrany Jaroslava Tvrdíka, který jako zástupce majoritního vlasntíka společnosti CEFC pro Evropu zasedne v dozorčí radě.

„Nová“ Slavia plánuje posily, už v zimě chce dva až čtyři nové hráče
Video se připravuje ...

Dvaačtyřicetiletý Šmicer se vrací do Edenu po roce. Naposledy dělal od loňského března krátce asistenta nizozemskému trenérovi Alexi Pastoorovi, jako hráč získal se Slavií tři ligové tituly.

Nový skautem ve Slavii bude nedávný kouč reprezentační jednadvacítky Jakub Dovalil a šéfem mládežnické akademie se stane Jiří Plíšek, který v minulosti pracoval i pro Spartu.

KDO JE KDO VE VEDENÍ SLAVIE

Prezident klubu: Jiří Šimáně
Představenstvo klubu: Jiří Šimáně (předseda), Petr Boháč (finanční ředitel), David Trunda (generální ředitel), Tomáš Syrovátka
Dozorčí rada: Čchan Čchao-tuo (předseda, prezident majoritního vlastníka CEFC), Jaroslav Tvrdík, Vladimír Šmicer
Sportovní rada: David Trunda (generální ředitel), Josef Jinoch (sportovní ředitel), Dušan Uhrin (trenér A týmu), Jakub Dovalil (hlavní skaut), Jiří Plíšek (šéf akademie), Vladimír Šmicer

Prezident Slavie Jiří Šimáně s trenérem Dušanem Uhrinem
Prezident Slavie Jiří Šimáně s trenérem Dušanem Uhrinem

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud