16. října 2015 • 04:50

Porada šéfů Slavie: Už mají seznam posil! Koho koupí?

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejvyšší špičky fotbalové Slavie jednaly ve čtvrtek odpoledne o zimních nákupech. Tým posílí hráči, kteří prý fanoušky „sešívaných“ potěší. Alespoň podle Jaroslava Tvrdíka, zástupce čínského majitele. Kdo se objevil na seznamu vysněných posil?



„Kdybychom neztratili více než šest až osm bodů, tak na jaře není vyloučeno vůbec nic. Závěr z porady s prezidentem klubu o posilách,“ napsal Jaroslav Tvrdík na twitter, čímž přiživil slávistickou euforii.

Také prozradil, že prezident klubu Jiří Šimáně již má vypsanou ideální sestavu pro jarní část sezony. „Ronalda jsem tam sice nenašel, ale kdyby vyšla ta ostatní jména, bude mít slávistická veřejnost docela radost,“ doplnil Tvrdík s tím, že posily bude Slavia shánět i mimo českou ligovou scénu.

Konkrétní jména hráčů neodtajnil, což je logické. Klub nejprve osloví kluby a agenty hráčů. Teprve pak se mohou rozjet vyjednávání.

O koho by mohlo jít? V zákulisí padá například jméno Jasmina Ščuka, záložníka Mladé Boleslavi. Na konci letního přestupního termínu Slavia jednala se stejným klubem také o Janu Bořilovi.

Podle informací deníku Blesk však „červenobílí“ pomýšlejí i na zvučná jména do ofenzivy. „Pro zimní nákupy je připraveno 60 milionů korun a na prvním místě seznamu je Josef Šural z Liberce,“ tvrdí nejmenovaný zdroj Blesku. „Sešívaný štáb také baží po Davidu Pavelkovi a Jiřím Skalákovi,“ dodává list.

„Nová“ Slavia plánuje posily, už v zimě chce dva až čtyři nové hráče
Video se připravuje ...

Spekulace o Šuralovi a Pavelkovi umocňuje fakt, že oběma po sezoně končí v Liberci smlouva. Jejich tržní hodnota tudíž v zimě rapidně klesne. Případní zájemci je navíc mohou v lednu podepsat zadarmo s tím, že transfer se uskuteční až 1. července 2016. V rámci české ligy by tak Slavia zaplatila pouze tabulkové odstupné.

V Šuralově případě se mluví také o zájmu ze zahraničí, právě kvůli kterému údajně odmítá stávající kontrakt prodloužit. A jestliže se mu (i Pavelkovi) vydaří EURO 2016 v plné parádě, zájemců za hranicemi ještě přibude.

Skalákova pozice je komplikovanější. V Mladé Boleslavi ho drží smlouva do roku 2018 a je známo, že Středočeši svého klíčového hráče prodat nechtějí. Výjimku by mohli udělat jen za předpokladu lukrativní nabídky. A pokud taková dorazí, právo první volby má Sparta. Ta rozhodne, zda nabídku dorovná, nebo se myšlenky na Skalákův návrat definitivně vzdá.

Prezident Slavie Jiří Šimáně
Prezident Slavie Jiří Šimáně

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud