Jakub Dvořák
19. října 2015 • 04:50

Afričané ze Sparty zářili. Fatai a Konaté pálili, ostatní tančili

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Africká kolonie ve Spartě začíná úřadovat. Ještě před pár dny hlásal vysoce produktivní Kehinde Fatai, že se necítí ve své vrcholné formě. Přitom v neděli to byl znovu on, kdo dvěma góly zlomil Příbram (4:0). Na jednu branku mu nahrál obránce Costa a navíc se mezi střelce zapsal i střídající Tiémoko Konaté. Na jeho brance měl velký podíl Franci Litsingi z Konga. 



Sparta na Příbram povolala ve druhém poločase africké komando a to udeřilo. Po přestávce se na příbramském trávníku proháněli čtyři hráči tmavé pleti. Všichni navíc opravdu váleli.

Jen si to shrňme: Fatai dal dva góly a měl výrazný podíl na trefě Lafaty, Konaté zaznamenal jeden krásný gól, Costa asistenci a Litsingimu patří podíl na čtvrté brance.

„Tohle ještě není můj vrchol, jsem tak na šedesáti, sedmdesáti procentech,“ vykládal Keny (jak mu ve Spartě říkají, pozn. red.) Fatai v rozhovoru pro sobotní deník Sport (ten si můžete přečíst ZDE >>>), načež den poté dvěma góly zasadil tvrdý direkt Příbrami při výhře Sparty 4:0.

Příbram - Sparta: Gól Kehindeho Fataie na 0:2
Video se připravuje ...

Po utkání tak mohl autor pěti branek z posledních tří zápasů spokojeně konstatovat frázi, kterou fotbalisti rádi používají. „Jsem velmi šťastný, daří se mi. Ale chci, aby góly stále přibývaly.“

Přitom první poločas se trenérovi Ščasnému vůbec nelíbil, přesvědčil ho až v tom druhém. „Nikdo nehrál optimálně, Keny (Fatai) byl první půli neviditelný a druhou byl fantastický. V posledních zápasech je hodně efektivní,“ hodnotil Ščasný výkon nigerijského útočníka.

Příbram - Sparta: Gól Kehindeho Fataie na 0:3
Video se připravuje ...

K efektivitě mu v neděli dopomohl i spoluhráč Costa. Ten se přidal ke skupince afrických hráčů, kteří proti Příbrami zahráli velice slušně. Zimbabwský obránce v utkání dokázal několikrát uhasit chyby v rozehrávce svých spoluhráčů a poté také naservírovat Fataiovi jeho první branku v zápase.

Dalším ze „sparťanských Afričanů“, kteří se předvedli, byl Tiémoko Konaté s Francim Litsingim. Druhý jmenovaný rozjel akci při čtvrtém gólu Pražanů a Konaté ji výstavní ranou poslal do příbramské branky.

Příbram - Sparta: Gól Tiémoka Konatého na 0:4
Video se připravuje ...

Následovala oslava u rohového praporku, kde všichni čtyři hráči tmavé pleti rozjeli taneční kreace. Jasně demonstrovali, že při sobě stojí. „Hodně spolu komunikujeme, kluci mi pomáhají se vším, čemu nerozumím,“ vyprávěl Fatai o vztazích v africké skupince.

Ačkoliv se všichni nedostanou pokaždé do základní sestavy, pro Spartu jsou jednoznačným přínosem. Trenér Zdeněk Ščasný si oblíbil především obránce Costu, kterého přeorientoval na stopera a staví ho takřka do každého zápasu. Ve Fataovi má zase vidinu potenciální náhrady za Davida Lafatu.

CELÝ SESTŘIH: Příbram - Sparta 0:4. Fatai se blýskl dvěma góly
Video se připravuje ...

Sparťané slaví tři body z Příbrami spolu s fanoušky
Sparťané slaví tři body z Příbrami spolu s fanoušky

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud