28. prosince 2015 • 09:43

Petržela převezme Baník na Nový rok, přípravu začne ještě Korytář

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisty Baníku Ostrava povede v jarní části sezony nový trenér Vlastimil Petržela. U beznadějně posledního týmu prvoligové tabulky se stane nástupcem Radomíra Korytáře. Klub oznámil na svém webu, že dvaašedesátiletý Petržela se ujme funkce na Nový rok, dnes s mužstvem zahájí zimní přípravu ještě dosavadní kouč Korytář. Informaci o Petrželově příchodu jako první přinesl deník Sport.



"Po vyhodnocení všech sportovních aspektů souvisejících s budoucím směřováním nejen našeho áčka, ale celého klubu, jsme se rozhodli pro angažování zkušeného trenéra, kterému je vlastní práce s mladými hráči a jejich zabudovávání do vrcholového fotbalu," uvedl ostravský klub v tiskové zprávě.

Bývalý reprezentant a účastník mistrovství světa 1982 Petržela už v české lize trénoval Slavii, Spartu, Mladou Boleslav, Liberec a šest let strávil v Bohemians, v roce 2002 pak zamířil do předního ruského celku Zenitu Petrohrad, který dovedl k zisku poháru, druhému místu v lize a postoupil s ním do čtvrtfinále Poháru UEFA. Zároveň tam pomohl vychovat budoucí hvězdy v čele s Andrejem Aršavinem či Alexanderem Keržakovem.

Po návratu v roce 2006 vedl v české nejvyšší soutěži už jen Olomouc. Následně zamířil do Neftči Baku a do nižších soutěží, kde trénoval Žižkov, slovenské Michalovce a naposledy druholigovou Vlašim.

Nyní přijal nabídku Baníku, se kterým se bude po zisku pouhých čtyř podzimních bodů snažit o zázrak v podobě záchrany. Zároveň bude muset pracovat zejména s mladými odchovanci.

"Už několikrát jsem jako trenér stavěl nové mužstvo z mladých hráčů. Taková vize mě láká i v případě Baníku, který tradičně sází na své odchovance," uvedl Petržela. "Vždy jsem vyžadoval disciplínu, a to se mně i hráčům vyplatilo. Vždyť pro český fotbal jsem vychoval na padesát reprezentantů," prohlásil před časem nový ostravský trenér.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud