Tomáš Podvín
28. února 2016 • 20:13

Dárek od brankáře, sólo a desítka od Sportu. Souček oslnil hattrickem!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

V sobotu oslavil 21. narozeniny, ale to, co se stalo o den později, si snad nemohl přát ani ve snu. Záložník Slavie Tomáš Souček, obvykle muž na černou defenzivní práci, vstřelil v utkání proti Baníku hattrick! Hlavně díky němu tak „sešívaní“ otočili zápas s posledním týmem ligy a vyhráli 3:1. „Je to krásný pocit, byl to pro mě jeden z nejlepších zápasů v životě,“ rozplýval se Souček po utkání.



Slavia nezačala utkání s Baníkem vůbec dobře a ve 27. minutě šli hosté dokonce do vedení. Brankář Martin Berkovec se nedohodl s obráncem Michalem Frydrychem a ostravský záložník De Azevedo slávistického brankáře parádně přehodil.

Jenže favorita vytáhl z průšvihu nečekaný střelec. Defenzivní záložník Tomáš Souček, který v sobotu oslavil teprve 21. narozeniny. První dárek mu přichystal brankář Baníku Vojtěch Šrom, který pustil do sítě Součkovu slabou tečovanou střelu, a bylo vyrovnáno. „Už jsem si říkal, že to byla špatná střela, ale naštěstí to tam zapadlo,“ přiznal Souček. „Beru to na sebe,“ souhlasil zklamaný Šrom.

Druhý dáreček si Souček nadělil hned o pět minut později. Opět s výrazným přispěním hostujících fotbalistů. Ti nejdříve ztratili trestuhodně míč ve středu hřiště, čehož slávistický odchovanec rád využil. Navedl si míč a na hranici vápna vypálil.

A protože štěstěna byla v tento deštivý večer na jeho straně, balon nešťastně tečoval stoper Baníku Filip Kaša a ten zapadl nechytatelně do sítě. „Trefil jsem ruku obránce, který to tečoval do branky,“ popisoval netradiční střelec.

Slavia - Ostrava: Souček má hattrick! Slavia vede 3:1
Video se připravuje ...

Ovšem ani to Součkovi nestačilo. Své galapředstavení zakončil parádně. Už ve druhém poločase si nejdříve upravil „výstroj“ za pomezní čarou, a když ho sudí vpustil do hry, nadechnul se k velkému sólu. Při něm obešel dva ostravské hráče a v pádu krásně přehodil soupeřova brankáře. 3:1, hotovo.

„Třetí gól už jsem dal fakt já,“ smál se Souček. „Říkal jsem si, že bych si mohl k narozeninám nadělit alespoň jeden gól, takže hattrick je určitě nejlepší fotbalový dárek,“ dodal šťastný oslavenec.

Jak se chystá Souček premiérový hattrick v české lize oslavit? „Nic velkého, zajdeme si s klukama na dobrou večeři, ale pak se zase začnu připravovat na další zápas,“ nelétal v oblacích.

„Souček byl nejlepší na hřišti, i kdyby nedal ty góly. Dlouho jsem někoho v české lize neviděl takhle hrát. Doufám, že mu dají v deníku Sport desítku,“ chválil svého mladého svěřence slávistický trenér Dušan Uhrin mladší .

Jeho přání bude vyslyšeno, redaktoři Sportu muži utkání skutečně udělili nejvyšší možnou známku deset.

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Ostrava 3:1. Skvělý Souček rozhodl hattrickem
Video se připravuje ...

Slavia - Ostrava: Souček vyrovnal, Šrom si lehal jako do postele
Video se připravuje ...

Slavia - Ostrava: A zase Souček! Tečovanou střelou posílá Slavii do vedení
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud