Jonáš Bartoš
9. dubna 2016 • 09:30

Plzeň musí sázet na Holendu. Ďuriš sní o Spartě, mimo je i Krmenčík

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dosavadních patnáct ligových branek Michal Ďuriš nějakou dobu nenavýší. Poraněný kotník nepustí plzeňského útočníka na hřiště minimálně dvě následující kola. Po poháru v Boleslavi (0:1) je navíc mimo i druhý západočeský forvard Michal Krmenčík. Tým se dostal do nepříjemné situace, z obvyklého kádru zbývá do ofenzivy už jen Jan Holenda. Dokonce došlo i k povolání Pavla Fořta, který ligu hrál naposledy před rokem.



Michal Ďuriš ani Michal Krmenčík neléčí zranění, která se dají za pár dní vyležet. Kotník slovenského reprezentanta je silně pohmožděný, pauza má trvat několik týdnů. Podobná délka léčby čeká i Michala Krmenčíka, jehož do hry nepustí bolavé rameno.

U Ďuriše plzeňský klub doufá, že se stihne dát dohromady do klíčové bitvy se Spartou. Ta je na programu v neděli 24. dubna. Nejlepší západočeský kanonýr určitě vynechá následující dvě ligová kola – ve Zlíně a s Brnen, k tomu pohárovou odvetu s Mladou Boleslaví.

Podle informací iSport.cz nikdo v klubu nechce jít do rizika a Ďuriše uschopnit předčasně. Ve hře je jeho účast na letním EURO, které je pro slovenského kanonýra velkou prioritou. Proto na hřiště půjde jen ve chvíli, kdy bude stoprocentně připravený.

Není vyloučené, že se léčba protáhne ještě na víc týdnů, čímž by útočník duel na Letné nestihl. Přitom vyšetření oproti původním obavám dopadla relativně dobře. Ďuriš z ošklivě vypadajícího zranění vyvázl bez zlomeniny či přetržených vazů, uzdravení silné zhmožděného kotníku si ale vyžádá svůj čas. 

Plzeň - Jihlava: Ďuriš si ošklivě poranil kotník a musel střídat
Video se připravuje ...

Nepříjemná situace nastala i u Michala Krmenčíka. Druhý plzeňský forvard odstoupil z pohárového utkání v Boleslavi kvůli problémům s ramenem. Délka rekonvalescence se odhaduje podobně jako u Ďuriše, možná o malinko déle. Ani 23letý forvard tedy nebude k dispozici na zápasy ve Zlíně, s Brnem, případně na Spartě.

Plzeň na marodku v útoku zareagovala povoláním Pavla Fořta, do tohoto týdne hrajícího asistenta v třetiligových Domažlicích. „Nebudu lhát, že skok z třetí ligy do plného tréninku vedoucího mužstva nejvyšší soutěže je do jisté míry bolavý, ale fotbal jsem hrát nezapomněl,“ ujistil 32letý majitel ligového titulu se Slavií. S týmem trénuje také junior Daniel Černý, talentovaný útočník se zkušenostmi z druhé ligy.

Plzni tak z původního kádru zbyl do útoku pouze Jan Holenda. V aktuální sezoně vstřelil jedinou branku, na jaře dosud sbíral starty jen po minutách. Ve formě hrající Ďuriš totiž žádného ze svých konkurentů na trávník moc nepustil. Takový Aidin Mahmutovič v zimě raději zamířil na hostování do Olomouce.

U plzeňských fanoušků populární „Johny“ přebírá veškerou zodpovědnost za týmovou koncovku. Na něm bude, aby v klíčové fázi sezony uklízel míče do sítě. Podobně, jako se mu to dařilo v závěru jara pod trenérem Koubkem. Mimo jiné se trefil i na Letné a pomohl k porážce Sparty 2:0.

Holenda podobně jako jeho noví náhradníci (Fořt, Černý) patří k robustním typům hráčů, muže s důrazem do vápna a do koncovky. Tahový forvard, jehož kritéria splňuje zraněný Ďuriš, momentálně v západočeském kádru chybí.

Trenér Krejčí naopak do sobotního duelu ve Zlíně může počítat s Ondřejem Vaňkem i Janem Kopicem, kteří měli drobné zdravotní potíže a vynechali zápas v Boleslavi.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud