11. srpna 2016 • 09:11

Velké jméno pro Příbram. Jiránek se po 16 letech vrátil do ligy

Autor: dvo, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová ePojisteni.cz liga dostane věhlasnou posilu. Bývalý reprezentační obránce Martin Jiránek se vrací po necelých 16 letech do české ligy, kde bude oblékat dres Příbrami. Středočeský klub informoval o příchodu 37letého obránce na svém Twitteru. Jiránek v minulosti působil například v italské Reggině, anglickém Birminghamu a nejdelší dobu strávil v ruských klubech Spartak Moskva, Těrek Groznyj a Tomsk.



V Příbrami by měl 37letý obránce zacelit díru po odchodu dalšího zkušeného stopera Tomáš Zápotočného, který zamířil do druholigového Baníku Ostrava.

V české nejvyšší soutěži působil Jiránek naposledy v dresu Slovanu Liberec. Jeho poslední duel od odchodu do zahraničí byl 16. října 2000 proti Baníku Ostrava. První soutěžní utkání po návratu jej může čekat už v pátek proti mistrovské Viktorii Plzeň.

VIDEO: Slavná Jiránkova trefa v dresu Těreku

V zahraničí Jiránek působil v italské Reggině, kde strávil tři roky a pomohl klubu k postupu do Serie A. Šest let patřil do kádru ruského Spartaku Moskva a tým vedl také jako kapitán. Před sezonou 2010/11 přestoupil do Birminghamu, se kterým po nečekaném vítězství 2:1 nad Arsenalem získal Ligový pohár. Následně zamířil do Těreku Groznyj a naposledy nastupoval za Tomsk.

Kromě cenných zkušeností ze zahraničních angažmá má Jiránek také úspěchy s reprezentací. V roce 2002 získal s výběrem do 21 let zlatou medaili na evropském šampionátu a v seniorské reprezentaci figuroval v kádru pro EURO 2004 v Portugalsku, kde Češi vybojovali bronz.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud