Jan Podroužek
15. srpna 2016 • 04:30

Slavia vyrovnala z ofsajdu. A penalta? No, zapískal ji, řekl jihlavský kouč

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedna chyba a pak druhá... Rozhodčímu Janu Jílkovi a jeho asistentům to v Jihlavě zrovna nesedlo. Podepsali se přímo pod výsledek utkání a dokonce se na něm jejich chyby mohly promítnout ještě víc. Slavia o takovou pomoc jistě nežádá, ale tentokrát z ní vyčerpala remízu 1:1.



Dva momenty, dvě písknutí pro Slavii. Během deseti minut se Jihlava málem úplně zhroutila. Jako by se dívala sama na sebe v minulém utkání doma s Viktorií Plzeň. Taky vedla po půli 1:0. Tehdy zápas vlastní vinou ztratila docela, proti Slavii bere aspoň bod. Ale i tak se může cítit ukřivděně.

V 51. minutě Slavia vyrovnala z ofsajdu. Situaci mohlo možná malinko zkomplikovat vyběhnutí brankáře Jana Hanuše, ale i tak... Josef Hušbauer dorážel míč, ten se od něj odkutálel pod Hanušovým tělem a Gino van Kessel ho tečoval do brány. Jenže v momentě, kdy Hušbauer dorážel, byl před Van Kesselem už jen obránce Yani Urdinov, který stál na brankové čáře. A před Van Kesselem by správně měli v té době být aspoň dva hráči soupeře, aby branka mohla platit.

Jihlava - Slavia: Střelu Zmrhala Hanuš vyrazil, do brány doťukl van Kessel a z ofsajdu vyrovnal na 1:1
Video se připravuje ...

„Myslím, že to nebyl ofsajd. Ještě se na to musíme podívat, rozebrat to, ale myslím, že ne,“ říkal zklamaně trenér Vysočiny Michal Hipp.

Stačilo deset minut a nálada domácích se v Jiráskově ulici tvrdě natočila proti rozhodčím. Jílek v 61. minutě bez váhání posoudil kontakt mezi Peterem Šulkem a Milanem Škodou jako faul prvního na druhého, tedy penaltu. Hodně necitlivou penaltu.

Opakované obrázky totiž spíš ukazují faul Škody, který Šulka nakopl do lýtka. Že to slávisti bolelo, to je věc druhá, ale o nedovolený zákrok proti jeho osobě se nejednalo.

Jihlava - Slavia: Jílek chybně nařídil penaltu za pád Škody, Hanuš ale Bílka vychytal!
Video se připravuje ...

„No, zapískal ji, těžko posoudit...,“ pokrčil rameny Hipp. „Ale podržel nás Hany!“ řekl pak pevným hlasem a poslal pochvalu svému brankáři Janu Hanušovi, který vychytal kapitána hostů Jiřího Bílka.

Byla to trošku zvláštní situace. K míč totiž nejrychleji přiběhl Van Kessel, už ho držel a mašíroval s ním k bílé tečce. Jenže v týmu není na desítky určený, tak mu ho Bílek sebral a postavil se k penaltě sám.

„Špatně jsem to kopnul, to se stane...,“ pověděl pak velmi tichým hlasem. „Byl jsem určenej, tak jsem šel.“

Velkou šanci na druhou branku Slavia prošvihla a dál čeká v lize na vítězství.

CELÝ SESTŘIH: Jihlava - Slavia 1:1. Hosté vyrovnali z ofsajdu a nedali penaltu
Video se připravuje ...

Antonín Rosa (na zemi) v utkání proti Slavii
Antonín Rosa (na zemi) v utkání proti Slavii

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud