Jan Podroužek
23. srpna 2016 • 13:49

Návrat ztraceného dítěte! Rekordman Mašek přestupuje do Bohemians

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Platil za to nejtalentovanější, co Česko v posledních letech ve fotbale mělo. Nějaké roky už utekly, Dominik Mašek je ale stále na začátku kariéry. A zkusí ji nakopnout v Česku. 21letý záložník ukončil svoje působení v nizozemském Cambuuru a přestupuje do Bohemians 1905. S „klokany“ dnes podepsal tříletou smlouvu.



V zahraničí štěstí nenašel. Strávil tři a půl roku v německém Hamburku, kde se neprosadil do prvního týmu, další dva roky v Cambuuru. Ani tam mu to v nejdřív prvoligovém, pak druholigovém áčku nevyšlo. Teď se Mašek vrací do Česka.

Ne ale do Příbrami, odkud pochází, a kde s profi fotbalem začínal. V jejím dresu se stal - a pořád ten titul stále drží - nejmladším debutantem české historie. Bylo mu teprve 15 let a 10 měsíců, když nastoupil na konci sezony 2010/2011 proti Baníku Ostrava.

DOMINIK MAŠEK VYHRÁL ŽEBŘÍČEK DENÍKU SPORT TOP 50 TALENTŮ V ROCE 2013. CELÉ POŘADÍ ZDE>>>

Jenže svůj velký talent v dospělém fotbale zatím pořádně neukázal. Teď dostává šanci v Bohemians. S vršovickým klubem podepsal dnes tříletou smlouvu.

Už před půl rokem mohl skončit ve Vršovicích. O hostování mladého fotbalisty stála Slavia, ale jednání ztroskotalo.

V Bohemians může mít na začátku angažmá dobrého pomocníka. Hlavní trenér Miroslav Koubek totiž Maška chvíli vedl mezi lety 2013 a 2014 v reprezentačním výběru do devatenácti let.

Teď se spolu pokusí zachránit „klokany“ v lize. 21letý záložník ale nemá jistý start v páteční domácí předehrávce s Jabloncem, klub musí ještě zaregistrovat hráčovu přestupní kartu.

Václav Černý, Aleš Matějů a Dominik Mašek se znají z příbramské mládežnické líhně
Václav Černý, Aleš Matějů a Dominik Mašek se znají z příbramské mládežnické líhně



Fotbalové přestupy ONLINE sledujte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud