26. září 2016 • 12:26

Ščasného éra ve Spartě: vrchol přišel na Laziu, ale titul unikal

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
  • Působení trenéra Zdeňka Ščasného ve Spartě skončiloPůsobení trenéra Zdeňka Ščasného ve Spartě skončiloFOTO: Koláž iSport.cz

    Do Sparty přišel jen jako záskok do konce sezony, nakonec trenér Zdeněk Ščasný vydržel ve funkci o mnoho déle. Největším pozitivem jeho druhého angažmá na Letné zůstává jednoznačně tažení Evropskou ligou, která se na jaře zastavilo až ve čtvrtfinále. Nedokázal však narušit plzeňskou nadvládu v domácí soutěži, zklamání se opakovaně dostavilo i v kvalifikaci Ligy mistrů. Projděte si milníky Ščasného působení ve Spartě.

  • 15. dubna 2015 - Lavičkův nástupce

    Zdeněk Ščasný na první tiskové konferenci v roli trenéra SpartyFoto Pavel Mazáč Sport

    Zdeněk Ščasný se stal nástupcem Vítězslava Lavičky . Dohodl se na spolupráci pro zbytek sezony a dostal za úkol ještě zabojovat o titul. Přestože se ztrátu na mistrovskou Plzeň dohnat nepodařilo, byl na konci května potvrzený jako trenér i pro další sezonu a dostal smlouvu na dobu neurčitou.

  • 5. srpna 2015 - Vyřazení od CSKA Moskva

    Ladislav Krejčí, Lukáš Mareček a Martin Frýdek po prohře s CSKA MoskvaFoto Michal Beránek (Sport)

    První krach v předkole Ligy mistrů. Navzdory tomu, že Sparta v domácí odvetě s CSKA Moskva rychle vedla 2:0. Nakonec však prohrála 2:3 a po remíze 2:2 z prvního duelu se musela spokojit s bojem o Evropskou ligu, který dokázala zvládnout a vyřadit Thun.

  • 1. listopadu 2015 - Neúspěšná přesilovka v Plzni

    CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Sparta 2:1, Viktoria vyhrála i v deseti
    Video se připravuje ...

    Klíčová prohra v Plzni 1:2, přestože Ščasného tým hrál od konce prvního poločasu přesilovku po vyloučení kapitána Václava Procházky a domácí ještě zahodili penaltu. Západočeši se po vlažném rozjezdu do sezony na Spartu dotáhli a už ji před sebe znovu nepustili.

  • 26. listopadu 2015 - Jistý postup v Evropské lize

    Tradiční oslava Jakuba Brabce po vstřelení brankyFoto Michal Beránek (Sport)

    Už jedno kolo před koncem základní skupiny si Sparta zajistila postup ze základní skupiny do jarní části Evropské ligy. Potvrdila ho domácím vítězstvím 1:0 nad řeckým Asterasem.

  • 17. března 2016 - Výhra na Laziu

    Trenér Zdeněk Ščasný s členem sparťanského vedení Jakubem Otavou při zápase s VillarrealemFoto Michal Beránek (Sport)

    Vrchol Ščasného éry. Po postupu přes Krasnodar dotáhli fotbalisté Sparty postup do čtvrtfinále Evropské ligy skvělým výkonem na Laziu Řím. Po domácí remíze 1:1 tam zvítězili jednoznačně 3:0. Přestože je pak zastavil Villarreal, sklízel Ščasného tým za úspěšné tažení chválu.

  • 24. dubna 2016 - Plzeň opět triumfovala

    CELÝ SESTŘIH: Sparta - Plzeň 0:3. Viktoria je bod od titulu
    Video se připravuje ...

    Další trpká prohra s největším rivalem v boji o titul. Na Letné se dostala Plzeň rychle do vedení, které potvrdila dvěma trefami Krmenčíka v závěrečné desetiminutovce. Po tomto zápase už měla jedenáctibodový náskok a obhajobu v klidu dotáhla. Ščasného úspěšné evropské tažení zachránilo jeho pozici.

  • 3. srpna 2016 - S LM to zase nevyšlo

    Na sparťanských fotbalistech bylo po zápase znát velké zklamáníFoto Michal Beránek (Sport)

    Po roce opět krach v boji o Ligu mistrů. Po domácí remíze 1:1 stvrdila vyřazení Sparty prohra 0:2 na stadionu Steauy Bukurešť. I postup do Evropské ligy byl tentokrát hodně krkolomný. Zachránil ho domácí obrat proti podceňovanému Sönderjyske a výhra 3:2.

  • 26. září 2016 - Trpké loučení v derby

    CELÝ SESTŘIH: Sparta - Slavia 0:2. Derby rozhodl Mešanovič se Zmrhalem
    Video se připravuje ...

    Ščasného trpké loučení. Po domácí prohře 0:2 v derby se Slavií, kterou Sparta potvrdila rozpačitý začátek sezony, naznačil trenér, že ve funkci skončí. To se potvrdilo a začalo hledání jeho nástupce.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud