3. října 2016 • 16:09

Sparta odmítá výroky Váchy a Koubka. Budou trénovat se ženami

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Komentáře fotbalistů Sparty Tomáše Koubka a Lukáše Váchy po remíze v Brně na adresu asistentky hlavního rozhodčího Lucie Ratajové se vedení letenského klubu vůbec nelíbily. Generální ředitel Sparty Adam Kotalík proto vymyslel pro oba hráče způsob nápravy. Koubek i Vácha se stanou ambasadory zápasu sparťanek v Lize mistrů a navíc s nimi absolvují několik tréninků.



Vácha poslal po chybě sudí Ratajové vzkaz „ke sporáku“ na Twitteru, Koubek zase mluvil po utkání o tom, že by ženy měly zůstat u plotny a nerozhodovat mužský fotbal. Oba se den poté ke kauze vyjádřili na svých sociálních sítích. Mladý brankář se omluvil, záložník své vyjádření upřesnil, i když přímo k omluvě nedošlo. Pondělní reakce obou fotbalistů čtěte ZDE>>>

Jejich slova ale nezůstala bez odezvy klubu. „Vedení AC Sparta Praha se zabývalo výroky obou hráčů po nedělním utkání ePojištění.cz ligy. Generální ředitel klubu Adam Kotalík považuje jejich výroky za nepřijatelné,“ píše se v oficiálním vyjádření.

Jakkoli chápu, že kluci byli po závěru včerejšího utkání plní emocí, tak jsou určité hranice, za které ve svých vyjádřeních jít nemohou,“ doplňuje Kotalík.

Letenský klub zároveň vymyslel způsob, jak fotbalisté svá vyjádření odčiní. „Kromě ambasadorství u ženské Ligy mistrů se oba budou hlásit u šéfa ženského fotbalu Sparty Dušana Žovince a absolvují několik tréninků s některým z našich ženských týmů, aby se na vlastní oči přesvědčili, že ženy mohou byt šikovné nejen u plotny,“ tvrdí Kotalík.

To si pochvaluje kapitánka ženského týmu Sparty Iva Mocová. „Za tuhle podporu jsme rády, na kluky se těšíme. Kluci z A-týmu nás při velkých zápasech podporují pravidelně, vážíme si toho,“ říká.

Prohlášení předsedy FAČR Miroslava Pelty
„Vyjádření hráčů po utkání Brno – Sparta byla z mého pohledu velmi nešťastná. Za sebe osobně i celé fotbalové hnutí bych rád zdůraznil, že ženy byly, jsou a budou součástí fotbalu a jejich přítomnost je pro fotbal důležitá jak v jeho strukturách, tak i v hledištích. Fotbal patří široké veřejnosti včetně rodin a žen. Snažíme se jít lidem naproti a taková prohlášení jsou naprosto nepřijatelná. Jistě to bude téma na nadcházející zasedání Výkonného výboru a čekávám, že se k tomu adekvátním způsobem postaví jak hráči, tak klub i LFA.“

Brno - Sparta: Je vyrovnáno – Hyčka dal po rohovém kopu gól z ofsajdu, Královec ho uznal
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Brno - Sparta 3:3. Divoký zápas srovnali domácí v závěru
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud