Michal Koštuřík
16. října 2016 • 11:15

Na Letnou se vrací jako kouč Jihlavy. Chceme tu bodovat, hrozí Bílek

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
Pohodář Ulihrach vzpomíná: cucák Nadal, pařmen Ivaniševič, blázni rodiče
VŠECHNA VIDEA ZDE

Spartu jako trenér nikdy neporazil. Ať byl její odchovanec Michal Bílek na lavičce Teplic, Blšan či Plzně. Totéž platí o týmu, který povede na Letné dnes (přímý přenos na iSport.cz od 15:00). Jihlava se mezi elitou postavila slavnému sokovi desetkrát a urvala jen tři remízy. I nyní má Vysočina s rozbitou sestavou i psychikou minimální šanci. „Jako hráč jsem dal Spartě svůj jediný hattrick,“ zdůraznil však Bílek.



V posledním ligovém kole bouchla Jihlava na sparťanském stadionu 0:5. Ostuda jako barák. Bude to s Bílkem jiné? Pravděpodobnost je malá, neboť Vysočina zůstává po 9. kole jediným týmem ePojistenu.cz ligy bez vítězství. To jí zároveň velí zkoušet to už všude.

„Víme, v jaké se nacházíme situaci. Bodů nemáme mnoho, a přestože jedeme na Spartu, tak s cílem bodovat,“ pronesl Bílek, který ve Spartě zažil hromadu slastných chvil. Jako hráč i trenér.

Na Vysočině vládne chlad. Nejen ve vzduchu, i uvnitř klubu. Vedení po poslední porážce s Bohemians (0:2) rozdalo finanční postihy, mužstvo je v podmínce. A do toho cesta na Letnou, na půdu vysokého favorita. Jeho střídačce velí David Holoubek, rodák z Humpolce. Ten je od Jihlavy vzdálen pouze 35 kilometrů. Takže malé derbíčko pro nástupce Zdeňka Ščasného.

Proti svým půjde rovněž Bílek, sparťan tělem i duší. Specifičnost duelu musí vnímat, i kdyby vám chtěl nakukat pravý opak. O to se však nesnaží. „Ve Spartě jsem byl od sedmi let a zažil jsem tam spoustu krásných chvil, takže vzpomínám vždy v dobrém. Nepochybně stále platí, že pro každého hráče i trenéra je svátek zahrát si na Letné. Věřím, že to pro nás bude úspěšné odpoledne,“ uvedl s optimismem Bílek, jenž vyhrál se Spartou sedm titulů jako hráč a dva v roli trenéra.

Bílek dal proti Spartě hattrick

Když dohrával kariéru v Teplicích, povedla se mu unikátní věc. Klubu svého srdce nasázel v srpnu 1999 hattrick a slavil triumf 4:2. „Na vyprodaných Stínadlech jsme slavně zvítězili. Na to nikdy nezapomenu,“ přiznal. Další rok svůj hráčskou kapitolu uzavřel a od té doby Spartu neporazil.

Jako kouč Teplic, Plzně a Blšan neuspěl celkem sedmkrát, uhrál jedinou remízu. Pokaždé ale s týmem neshořel. „Když jsem trénoval Blšany, sehráli jsme proti Spartě velmi dobré utkání, byť jsme ho prohráli,“ zalovil v paměti někdejší výtečný záložník.

CELÝ SESTŘIH: Jihlava - Bohemians 0:2. Vysočina se trápí i pod Bílkem
Video se připravuje ...

Svůj bývalý klub má stále v merku a vidí jeho aktuální problémy. Zároveň také velkou kvalitu. „Sparta sehrála vynikající utkání proti Interu Milán a následně měla vyhrát v Brně. Naposledy v okleštěné sestavě s řadou mladých hráčů zvládla pohár v Českých Budějovicích. Hraje teď běhavý fotbal, na který se musíme dobře připravit,“ upozornil Bílek, jemuž bude opět chybět několik důležitých borců. Stejně jako soupeři.

„Možná je to pro nás větší ztráta, protože sparťanský kádr je širší,“ dodal čekatel na první výhru na jihlavské lavičce. Na Letné má čtvrtý pokus.

DALŠÍ ZAJÍMAVOSTI Z ČESKÉ NEJVYŠŠÍ FOTBALOVÉ SOUTĚŽE NAJDETE V NEDĚLNÍM VYDÁNÍ DENÍKU SPORT.
Elektronickou verzi si můžete přečíst ZDE>>>

Titulní strana nedělního vydání deníku SportFoto Sport

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud