4. prosince 2016 • 16:20

Plzeň o trávníku na Bohemians: Jsme přesvědčeni, že ho nevyhřívali

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Viktoria Plzeň se v prohlášení pro média ostře ohradila proti spekulacím, že Západočeši nechtěli odhrát duel 16. kola na hřišti Bohemians. Ten byl odložen poté, co sudí označil hrací povrch za nezpůsobilý. Bohemians a následně i fanoušci Viktorii osočovali, že lídr ligy nechtěl zápas hrát. „Chceme se jednoznačně distancovat od spekulací ohledně neochoty odehrát samotný zápas, případně pak dokonce vytváření tlaku na hlavního rozhodčího stran odložení samotného duelu. Rozhodovací kompetence je plně v rukou hlavního rozhodčího, my jsme jeho konečný verdikt respektovali,“ uvedl mluvčí klubu Václav Hanzlík.



Podle prohlášení klubu byla Viktoria připravena zápas odehrát. „Náš tým byl celý předcházející týden v zápasovém režimu, pokud by rozhodčí rozhodl jinak, samozřejmě bychom nastoupili,“ dodává Hanzlík s tím, že odložení zápasu sebou nese pro Viktorii jen a pouze sportovní komplikace.

„Na utkání v Ďolíčku jsme se chystali v klasickém ligovém týdnu, vzhledem k vývoji tabulek v Evropské lize a české ligové soutěži mělo pro nás utkání s Bohemians naprostou sportovní prioritu.“

Bohemians byli z verdiktu sudího zklamaní, domnívali, že se dalo hrát. "Mrzí nás to, když se na to celý týden připravujeme. Nebylo to takové, že by se na tom hrát nedalo. Nemyslím si, že bychom nějak klouzali. Hřiště bylo samozřejmě tvrdší, protože je zima, ale na tyhle podmínky je to asi normální," upozornil kapitán a obránce domácích Daniel Krch.

Na Bohemce se hrát nedalo, na Spartě byl trávník v pořádku
Video se připravuje ...

Západočechy slova z domácího tábora směřující ke kvalitě trávníku překvapila. „Bohemians za nás jednoznačně neudělali maximum pro to, aby se duel mohl odehrát. S vyhříváním máme bohaté zkušenosti z vlastního stadionu, kvalitní trávník jsme potkali například v rámci evropských pohárů ve výrazně chladnějších klimatických podmínkách. Celkově jsme přesvědčeni o tom, že domácí prostě nevyhřívali. To ale musí posoudit příslušná komise. Konečný verdikt nehrát byl podle nás vzhledem k podmínkám správný,“ pokračoval Hanzlík.

„Rozumíme tomu, že domácí mohli zmrzlou hrací plochu chápat jako potenciální výhodu na větší šanci na bodový zisk, ale také oni by měli prioritně posuzovat hrací plochu s ohledem na zdraví hráčů. A sobotní povrch v Ďolíčku jednoznačně hrozil zraněním hráčů obou týmů,“ dodal mluvčí plzeňského klubu v prohlášení.

Plzeňský klub řeší duel i z pohledu svých fanoušků, kteří si zakoupili vstupenku a dorazili podpořit Viktorii do hlavního města. „Vše konzultujeme s domácím mužstvem a budeme informovat o tom, zda vstupenky budou platné i v případném novém termínu či zda se bude vracet vstupné,“ doplnil Hanzlík.

Ve vršovičkém Ďolíčku se fotbal kvůli stavu hrací plochy nakonec nehrál
Ve vršovičkém Ďolíčku se fotbal kvůli stavu hrací plochy nakonec nehrál

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud