Pavel Janega
14. prosince 2016 • 10:00

Dovalil se z Emirátů vrací do ligy. Stal se sportovním ředitelem Teplic

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před téměř jedenácti měsíci se vzdal funkce šéfa skautingu Slavie a zamířil za štací do Spojených arabských emirátů. Teď se Jakub Dovalil, bývalý trenér reprezentační jednadvacítky, vrací do české ligy. Ne však zpátky do Edenu, nýbrž do Teplic jako nový sportovní ředitel klubu.



"Nabídky Teplic si moc vážím, definitivně mne přesvědčilo osobní jednání se všemi členy představenstva klubu, jejich pohled na fotbal a celkové transparentní fungování klubu. Proto jsem se rozhodl pro návrat z Emirátů a věřím, že pomohu uplatnit nabyté zkušenosti u reprezentací a ze zahraničí ve prospěch teplického fotbalu. Na novou funkci se moc těším," uvedl Jakub Dovalil, dosavadní kouč reprezentační U20 SAE. Oficiálně zahájí své působení na severu Čech 15. ledna.

Post sportovního ředitele zůstal na Stínadlech po odchodu Jana Skýpaly celý podzim neobsazený a během této doby jednaly Teplice s více kandidáty. Podle informací iSport.cz byly v kontaktu například s Josefem Csaplárem, který o tuto práci hodně usiloval, či Zdeňkem Kudelou.

U dvaačtyřicetiletého Dovalila však převážilo to, že fotbal vnímá podobně jako představitelé klubu a kouč Daniel Šmejkal, s nímž bude úzce spolupracovat. Současně extrenér "lvíčat" převezme zodpovědnost za sportovní koncepci mládeže. Jeho výhodou je také znalost tří jazyků - německého, anglického a italského.

"Díky svému působení u mládežnických reprezentací a ve slavistickém skautingu má pan Dovalil velký přehled o mladých hračích. V neposlední řadě věříme, že do našeho klubu zapadne také lidsky," dodal ředitel Teplic Petr Hynek.

Ligový podzim v 60 sekundách: Teplice
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud