Jan Vacek
20. ledna 2017 • 17:16

Velká posila! Ivanschitz už patří Plzni, trénoval s ní ve Španělsku

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hotovo, podepsáno. Andreas Ivanschitz je již hráčem Viktorie Plzeň. Informaci serveru iSport.cz potvrdil samotný klub. Tuzemský mistr si exkluzivní posilu zavázal na rok a půl. Rakouský matador se již dnes připojil k týmu a poprvé s ním trénoval na soustředění ve španělské Valencii.



Přestup, o kterém deník Sport informoval už minulou neděli, je nyní definitivně dotažen. Podle informací iSport.cz Andreas Ivanschitz s klubem podepsal smlouvu na rok a půl, dotaženy jsou i všechny další náležitosti přestupu. Zkušený fotbalista by se měl stát nejlépe placeným hráčem západočeského týmu, tím byl dosud obránce David Limberský .

Třiatřicetiletý ofenzivní záložník se už dnes ve Valencii připojil ke svým novým spoluhráčům. „Ve čtvrtek jsem se s Andim a jeho rodinou potkal ve Vídni. Dnes přes Curych zamířil přímo do Valencie,“ uvedl agent Pavel Zíka, jenž Ivanschitze v Čechách zastupuje. „Pro Andiho děti už jsme zajistili mezinárodní školu, nyní řešíme bydlení. Do České republiky se moc těší,“ doplnil.

Ivanschitz je vysněnou posilou trenéra Romana Pivarníka. Znají se z Rapidu Vídeň, kde plzeňský kouč v dobách aktivní kariéry nastupoval. Ivanschitz v elitním rakouském klubu dlouho dělal kapitána. Jeho příchod navíc zalepí díru na pozici podhrotového hráče, která vznikla po odchodu Daniela Koláře do Gaziantepsporu.

„Jde o středového ofenzivního hráče. Netajili jsme se tím, že hledáme klasickou desítku, tedy podhrot a Andreas přesně splňuje naše požadavky. Těším se na spolupráci s ním,“ uvedl trenér Roman Pivarník na klubovém webu.

Ivanschitz v minulosti nastupoval rovněž za Panathinaikos, hrál německou bundesligu za Mohuč i španělskou nejvyšší soutěž za Levante. Naposledy oblékal dresu Seattlu v americké MLS, v prosinci s klubem získal titul. Na kontě má rovněž 69 startů za rakouskou reprezentaci, účastnil se i mistrovství Evropy 2008.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje v Plzni? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Plzeňský Poznar: Konkurence posílá fotbalistu dopředu
Video se připravuje ...

Pivarník po remíze s Ústí: Potřebujeme velké procento šancí na góly
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud