26. února 2017 • 04:50

Ani Jágr by se nemusel stydět. Tvrdík: Sýkora uzavřel diskuzi o nákladech

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Famózní výkon. Pětihvězdičkový. Takový se povedl Janu Sýkorovi v Příbrami. Záložník Slavie se podílel na vítězství 8:1 jedním gólem a třemi asistencemi. Navíc předvedl parádní kličku, za kterou by se nestyděl ani Cristiano Ronaldo. Deník Sport mu dal proto nejvyšší možnou známku 10. „Jeden gól plus tři asistence, to jsem ještě nezažil. Když jsem přišel na lavičku, tak kluci říkali, abych tady řekl, že za to by se nemusel stydět ani Jarda Jágr,“ smál se Sýkora po velkém večeru.



Sýkora hrál skvěle od začátku. A už v 8. minutě ukázal, jak vynikající techniku má. Krásnou a nečekanou kličkou úplně vyřadil ze hry příbramského obránce. A když obrana jeho centr odkopla? Vybojoval si míč znovu a našel Milana Škodu. Ten dal na 1:0.

Příbram - Slavia: Sýkora se krásně uvolnil a Škoda jeho přihrávku poslal do brány. 1:0 pro Slavii
Video se připravuje ...

O několik minut později mohl Sýkora slavit znovu. Ve velkém. Dal totiž svůj první soutěžní gól v sešívaném dresu. Třiadvacetiletý fotbalista se trefil netradičně hlavou po centru Jaromíra Zmrhala.

Tím dostal do varu také předsedu představenstva Slavie Jaroslava Tvrdíka. „Myslím, že Honza Sýkora již po dvou zápasech uzavřel diskuzi o nákladech jeho přestupu. Paráda, Honzo, děkujeme,“ psal na Twitter nadšený šéf.

První gól v lize jsem dal taky hlavou, když jsme v Brně hráli proti Liberci. Takže instinkt tam je,“ smál se po zápase spokojený Sýkora. K úsměvům měl jednoznačně důvod. Ve druhém poločase totiž ze svého nastaveného tempa nijak nepolevil.

Příbram - Slavia: Příbram se rozkládá, Sýkora hlavou zvýšil na 2:0
Video se připravuje ...

V 55. minutě rozehrál výborně rohový kop, na který si naskočil Michael Ngadeu a zvýšil na 4:0. Kamerunský záložník hned běžel exekutorovi poděkovat.

A „hattrick“ v přihrávkách završil Sýkora o pár minut později, když přesným přízemním centrem tentokrát pravou nohou našel Murise Mešanoviče, který už měl snadnou pozici.

Sýkora tak prožívá fantastický start do nového angažmá. A příští víkend ho čeká velmi pikantní duel proti Plzni, která o něj v zimě také hodně stála. Sýkora dal ale přednost Slavii a jak se zatím ukazuje, ta si může mnout ruce.

„Věřil jsem, že to půjde. Od začátku jsem se cítil dobře. Kluci i trenéři mi v zabudování do týmu pomohli. Jsem jim za to strašně vděčný," zakončil Sýkora.

CELÝ SESTŘIH: Příbram - Slavia 1:8. Ngadeu dal hattrick, zářil i Sýkora
Video se připravuje ...

Záložník Slavie Jan Sýkora podal proti Příbrami skvělý výkon
Záložník Slavie Jan Sýkora podal proti Příbrami skvělý výkon

Příbram - Slavia: Sýkora našel Mešanoviče a ten dal zblízka na 5:1
Video se připravuje ...

Příbram - Slavia: Sýkora našel Mešanoviče a ten dal zblízka na 5:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud