Jakub Konečný
16. března 2017 • 12:38

„Plukovník“ Rada ve Spartě: V kabině zakázal mobily, obětuje Konatého?

Vstoupit do diskuse
0
  • Petr Rada krátce po svém jmenování vedl sparťanský tréninkPetr Rada krátce po svém jmenování vedl sparťanský tréninkFOTO: Michal Beránek (Sport)

    Co čekat od nového šéfa lavičky ve fotbalové Spartě? Podle informací deníku Sport vsadí Petr Rada (58) v první řadě na disciplínu a narovnání vztahů v kabině, teprve pak přijdou na řadu třeba změny v taktice. Času na úpravy má totiž překlenovací trenér málo, již v pátek dorazí na Letnou nebezpečný Zlín (20.15).

  • Posílí rada starších

    Rada v akci! Podívejte se, jak vedl na Letné první trénink Sparty
    Video se připravuje ...

    Petr Rada si zakládá na správné chemii v kabině, na níž je ve Spartě skutečně nyní co vylepšovat. V tomto bodě dojde k zásadnímu obratu. Zatímco jeho předchůdce David Holoubek dával při komunikaci přednost mladším hráčům, Rada se jako zkušený praktik opře o radu starších. O jeho vztahu s kapitánem Davidem Lafatou není třeba mluvit, v národním týmu vedl Michala Kadlece, v Liberci se zase potkal s Lukášem Váchou. Klíčové vůdčí osobnosti tedy bude mít na své straně.

    Blažek: Rada a Sparta? Konečně se začne něco dít. Neúspěchy nevadí - čtěte ZDE »

  • Disciplína a pořádek

    Nový trenér Rada: Bylo to rychlé. Sparta není nemocná, je zdravá
    Video se připravuje ...

    Nový trenér Sparty má přezdívku Plukovník a na vojenské disciplíně si skutečně zakládá. Nesnáší nedochvilnost a okamžitě vydal zákaz používání mobilních telefonů hodinu před tréninkem či zápasem. Petr Rada bazíruje třeba i na takovém detailu, jako jsou čisté kopačky. Běda, kdyby někdo vyběhl na hřiště v zablácených, v tom případě viníka okamžitě postaví do haptáku. V takové chvíli mezi hvězdou a dorostencem nerozlišuje, všem měří stejným metrem. Proto ho hráči berou.

    ANKETA o Radovi: Podle Řepky zoufalost, Lokvenc volbu Sparty chápe - čtěte ZDE »

  • Sem vstup zakázán

    Petr Rada vedl ve Spartě úterní trénink SpartyFoto Michal Beránek (Sport)

    S šatnou souvisí i další opatření osmapadesátiletého experta – „civilové“ do ní teď budou mít vstup zakázán. Petr Rada si ohlídá, aby od vlivu na tým byli odříznuti jak sportovní ředitel Tomáš Požár, tak šéf mládeže Jaroslav Hřebík. K omezení úniku informací by mělo vést i výrazné zeštíhlení realizačního týmu, v němž si Rada vystačí pouze s dvěma asistenty Zdeňkem Svobodou a Stanislavem Hejkalem. Ještě v Mladé Boleslavi přitom měla Sparta o dva trenéry víc.

    Potvrzeno! Petr Rada je trenérem Sparty, na Letné už rozdával úsměvy - čtěte ZDE »

  • Srdíčko, štěstíčko...

    Petr Rada už začal úřadovat na Letné, v úterý povede první tréninkFoto Jaroslav Legner (Sport)

    Jako zástupce staré školy je Petr Rada alergický na řeči o moderních trendech, fotbal rozhodně nepovažuje za vědu. Možná i proto je však velmi těžké definovat, jaký má vlastně trenérský rukopis. Otázku, jak chce Spartu léčit, zodpověděl hodně neurčitě... „Nejde to tak, že mávneme kouzelným proutkem a všechno půjde o sto procent nahoru, ale nasazení, přístup a srdíčko by tam měly být automaticky. Chci, aby se tam tyhle věci vrátily,“ uvedl. Revoluci tedy nečekejte.

    Odpovědnost za krizi ve Spartě: Emoce majitele i naivní trenér - čtěte ZDE »

  • Sparta - Bohemians: V kotli Sparty visí transparent “Konaté ven”
    Video se připravuje ...

    Byť sám jako hráč působil v Německu a Kanadě, provází Petra Radu pověst trenéra, který se s cizinci příliš nebabrá. Důsledně na nich třeba vyžaduje, aby mluvili česky, což bude třeba v případě Tiémoka Konatého problém. To je však jen jeden z důvodů, proč se legionář z Pobřeží slonoviny může cítit ohrožený. Pokud ho totiž Rada obětuje, ocení to někteří hráči a hlavně fanoušci, kteří na afrického rychlíka vytrvale pískají. To by mohly být snadné plusové body do začátku.

    Fans Sparty jsou teď spíš její pátá kolona. A takovým se neděkuje - čtěte ZDE »

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud