20. května 2017 • 10:04

Otazníky kolem brankářů Sparty: Koubka chce Rennes, přijde Dúbravka?

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jak Sparta vyřeší brankářské otazníky? Tomáš Koubek podle francouzských médií uvízl v hledáčku Stade Rennes. David Bičík stále neprodloužil smlouvu. A spekuluje se o příchodu Martina Dúbravky ze Slovanu Liberec. Kdo bude v příští sezoně novou jedničkou?



Stade Rennes se poohlíží po novém gólmanovi, protože po šesti sezonách přijde o dosavadní jedničku Benoita Costila. Ten se rozhodl neprodloužit kontrakt a odejít jako volný hráč. A právě jméno Tomáše Koubka je nejčastěji francouzským tiskem skloňované jméno, které by mělo Costila nahradit. Zároveň připomíná, že Rennes má s českými gólmany velice dobrou zkušenost, neboť v roce 2002 koupil ze Sparty Petra Čecha, aby ho za dvě sezony prodal ještě výhodněji do Chelsea.

O Koubkově odchodu, který zmeškal poslední zápasy kvůli poranění palce, ale už je fit, se mluví od zimy. V lednu měl nabídky od belgických klubů Anderlechtu a Genku. Také se šuškalo o zájmu týmů z druhé anglické ligy

Svou budoucnost bude řešit i jeho kolega David Bičík, jehož smlouva vyprší už na konci června.

„Asi mě čekají pohovory u vedení klubu, ale nechce se mi odcházet. Teď se mi poštěstilo vlézt do brány, bohužel na úkor zraněného Tomáše, a chci si závěr sezony užít. Protože nevím, co bude dál...“ uvedl Bičík po nedávném utkání se Slovanem Liberec.

A paradoxně právě odtud by měla přijít nová jednička pro další sezonu. V zákulisí se dlouho spekuluje, že Koubka s Bičíkem nahradí ve Spartě Martin Dúbravka. Rozhodující slovo v přestupech by ovšem měl mít nový trenér.

Letenští mají v kádru také Viktora Budinského, Miroslava Millera, Vojtěcha Vorla (ten nedávno prodloužil smlouvu) a Marka Štěcha, jenž si hledá nové angažmá.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud