23. května 2017 • 12:20

Ujfaluši: Asistent ve Spartě? Mám jiné plány. Stramaccioni je zajímavý tah

Autor: dvo, ne
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Sparta projde během letní přestávky velkými změnami. Kádru se ujme italský kouč Andrea Stramaccioni a na Letnou si má přivést svůj šestičlenný realizační tým. Italská média dokonce informovala o tom, že by v něm měl mít funkci i bývalý reprezentační obránce Tomáš Ujfaluši. Ten však spekulace odmítá. „Slyším to poprvé a překvapuje mě to. Nebyl jsem se Spartou, ani Stramaccionim v kontaktu,“ sdělil 39letý internacionál iSport.cz.



Mohl by být osobou, která by lépe propojila českou kabinu se zahraničním koučem. Rodák z Rýmařova má všechny předpoklady k tomu, aby pomohl budoucímu trenérovi Sparty k aklimatizaci a orientaci na Letné.

Čtyři roky působil Ujfaluši v kádru Fiorentiny, odkud následně zamířil do Atlétika Madrid a na sklonku kariéry si vyzkoušel i angažmá ve Spartě. Zatím to však na jeho návrat do kabiny pražského klubu nevypadá.

Nový kouč Sparty Andrea Stramaccioni
Nový kouč Sparty Andrea Stramaccioni

„Možná si v Itálii spojili to, že jsem hrál v Serii A, umím italsky a pomáhám Spartě se skautingem, ale to je všechno,“ sdělil iSport.cz Ujfaluši na dotaz, zda bude ve Stramaccioniho realizačním týmu.

Tím však neříká, že by neměl zájem. „Záleží na tom, jak by ta nabídka vypadala, za chvíli však začíná příprava a já už mám svoje plány... Angažování Stramaccioniho je ale zajímavý tah,“ dodal obránce, který v národním týmu odehrál 78 zápasů.

Naopak je podle italských médií velmi pravděpodobné, že si 41letý Ital na Letnou přivede svého asistenta z řeckého Panathinaikosu a bývalého italského útočníka Roberta Muzziho.

Dále se na Apeninském poloostrově spekuluje i o případných hráčských posilách. Padají jména bývalého útočníka Slovácka, Viktorie Žižkov a nyní hráče Palerma Ilji Nestorovského, Rodriga Palacia z Interu či Anteho Budimira ze Sampdorie Janov.

Ujfaluši vybírá NEJ stopery ligy: Deli, Hubník... a jedno překvapení
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud