28. května 2017 • 11:05

Sparta potvrdila Stramaccioniho! Nový kouč má smlouvu na dva roky

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

A je to oficiální! Fotbalová Sparta potvrdila, kdo ji povede od příští sezony. Italský trenér Andrea Stramaccioni, který mimo jiné prošel Interem Milán, v podepsal v sobotu kontrakt na dva roky. Na lavičce nahradí Petra Radu, pod kterým letenský celek obsadil v uplynulé sezoně třetí místo.



"Trenéra doplní v nově se tvořícím realizačním týmu spolupracovníci z Itálie, zároveň bude mít možnost navázat spolupráci i s členy toho současného," uvedla Sparta na klubovém webu. Podle italských médií by si měl Stramaccioni ročně vydělat 1,5 milionu eur (zhruba 40 milionů korun).

Jednačtyřicetiletý Stramaccioni je pro Spartu už pátým trenérem za poslední rok. Sezonu odstartoval Zdeněk Ščasný, kterého v září nahradil David Holoubek. Do jara vstoupil tým pod vedením sportovního ředitele Tomáše Požára a od března se mužstva ujal bývalý reprezentační kouč Rada.

Sparta sobotní remízou 1:1 se Slováckem zakončila nepovedenou sezonu. Do ní sice vstoupila jako papírový favorit, ale opět se nedokázala probojovat do Ligy mistrů. V domácí soutěži obsadila až třetí místo se ztrátou deseti bodů na druhou Plzeň a dvanácti na první Slavii a čeká ji pouze předkolo Evropské ligy.

Stramaccioni bude čtvrtým zahraničním trenérem v české lize vyjma koučů ze Slovenska. V roce 1994 vedl Spartu Němec Jürgen Sundermann, v Příbrami působil Massimo Morales z Itálie a Slavii v roce 2014 trénoval Nizozemec Alex Pastoor.

Trenér Stramaccioni je v Praze, přijel si pro něj generální ředitel Sparty
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Slovácko - Sparta 1:1. Domácí počtrnácté v sezoně remizovali
Video se připravuje ...

Italský fotbalový trenér Andrea Stramaccioni podepsal v neděli dvouletou smlouvu se Spartou
Italský fotbalový trenér Andrea Stramaccioni podepsal v neděli dvouletou smlouvu se Spartou

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud