29. května 2017 • 17:23

V lize končí ePojisteni.cz! Tvrdík varuje, že podporu stáhne i CEFC

Autor: iSport.cz, pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V názvu fotbalové ligy dojde k další změně. Firma ePojisteni.cz se jako titulární sponzor rozhodla nevyužít možnosti prodloužit spolupráci o další rok. Podle informací iSport.cz se tak stalo na základě analýzy, ze které vyplynulo, že vyčerpala potenciál spolupráce s nejvyšší soutěží. Firma ePojisteni.cz tento krok zvažovala už delší dobu. Současně by mohla s podporou reprezentace skončit čínská společnost CEFC. Ovšem z jiného důvodu. Podle Jaroslava Tvrdíka by k tomu došlo za situace, pokud Valná hromada FAČR skončí vítězstvím Berbrova tábora.



Přerušení spolupráce ePojisteni.cz může souviset také s tím, že internetový portál změnil vlastníka, na konci minulého roku v něm získala většinový podíl společnost Bauer Media.

Obě strany zatím odmítají věc komentovat s tím, že by brzy měly vydat společné prohlášení. Podle informací iSport.cz nejde o reakci na aféru kolem vyšetřování zneužívání státních dotací do sportu, která skončila obviněním předsedy FAČR Miroslav Pelta .

Internetový vyhledávač pojištění loni v červenci nahradil v názvu soutěže loterijní společnost Synot, jejíž jméno nesla liga dva roky. Od roku 1997 do roku 2014 byl titulárním partnerem pivovar Gambrinus.

Původně se počítalo s tím, že ePojisteni.cz liga zůstane v názvu první ligy ještě příští sezonu. Od sezony 2018/19 je už uzavřený kontrakt se sázkovou kanceláří Fortuna.

Kromě ePojisteni.cz může další významný sponzor z českého fotbalu odejít už příští týden. S podporou reprezentace by mohla v nejbližší době skončit čínská společnost CEFC, která vlastní Slavii. Záleží na výsledku pátečních voleb nového vedení českého fotbalu.

"Jestliže bude zvoleno Berbrovo vedení FAČR, CEFC bude v pondělí firmu ePojisteni.cz v jejím kroku ukončení partnerství následovat," uvedl šéf Slavie na twitterovém účtu.

Tvrdík se ostře vyjádřil vůči Berbrovi, který chce obhajovat post místopředsedy FAČR, v uplynulých dnech již několikrát. Funkcionáři s kontroverzní pověstí vyčetl, že nenechal vystoupit jednoho z kandidátů na předsedu Petra Fouska na setkání delegátů z české komory. "Pan Berbr na setkání řekl, že všichni budou jednotní jako korejští vojáci v šiku," uvedl s tím, že mají hlasovat pro  Martina Malíka, dosavadního ředitele marketingové agentury STES.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud