20. června 2017 • 14:44

Stramaccioni se uvedl ve Spartě: Náš hlavní cíl? Začít znovu vyhrávat

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

V úterý odpoledne začala ve Spartě nová éra. Trenérskou taktovku oficiálně převzal Andrea Stramaccioni, se svým realizačním týmem už zítra povede první trénink. Italský kouč mluvil poprvé na tiskové konferenci, kde představil základní plány, se kterými na Letnou přichází. "Já i hráči máme velkou odpovědnost. Všichni máme před sebou hlavní cíl začít znovu vyhrávat," vyhlásil nový vládce sparťanské střídačky.



Stramaccioni přichází na Letnou s jasnou strategií. Hodlá čerpat z vlastního trenérského konceptu, které ani v české lize nehodlá měnit. "Má filozofie vychází z italských základů. Chci respektovat český fotbal, ale sám sebe nezměním," uvedl kouč na své první tiskové konferenci v roli sparťanského lodivoda.

Italský kouč si sebou přivedl početný realizační tým, se kterým ve středu povede první letenský trénink a zahájí letní přípravu.  "Jde o mé rozhodnutí. Mám sedm lidí, o dva víc než v Řecku. Sparta mi na realizační tým dala určitý rozpočet, bylo na mě, kolik lidí si přivedu," vysvětlil Stramaccioni.

Stramaccioni: Rosický je legenda. Sparta musí začít znovu vyhrávat
Video se připravuje ...

V realizačním týmu budou i čeští pracovníci. "Rozhodl jsem se pro mix s českými asistenty, které jsem chtěl mít v týmu. Chtěl jsem, aby znali ligu, zemi, třeba Kováč a Baranek jsou navíc bývalí hráči, ti mi hodně pomůžou," prohlásil Stramaccioni.

Nebojí se ani komunikačních problémů. Na tiskové konferenci se novináři ptali v češtině, tlumočník trenérovi překládal do italštiny a Stramaccioni následně odpovídal plynulou angličtinou. "Většina hráčů umí anglicky, navíc od nich nevyžadujeme univerzitní úroveň. Jazyková bariéra by neměla být problém," věřil italský trenér.

Už ve středu bude mít tým pohromadě a povede první trénink. "Tým se bude skládat z 23-24 hráčů, to je ideální počet. Všechna rozhodnutí o příchodech i odchodech děláme společně," zdůraznil.

Realizační tým Sparty
Trenér: Andrea Stramaccioni (Ita)
Technický vedoucí: Leonidas Vokolos (Řecko)
Vedoucí mužstva: Miroslav Baranek
Asistenti trenéra: Roberto Muzzi (Ita), Omar Danesi (Ita), Radoslav Kováč
Trenér brankářů: Mario Galinovič (Chorvatsko), Daniel Zítka
Hlavní kondiční trenér: Federico Pannoncini (Ita)
Kondiční trenéři: Stefano Campari (Ita), Tomáš Malý
Lékaři: MUDr. Miroslav Sinkule, MUDr. Marek Žižka, MUDr. Štefan Dojcsan
Fyzioterapeut: Lukáš Marešovský
Maséři: Kamil Maixner, Tomáš Havránek
Analytik: Vinenco Sasso (Ita)
Videotechnik: Roman Hlaváč
Kustodi: Miroslav Kaftan, Tomáš Majer

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud