Jan Vacek
10. července 2017 • 19:14

Sparta v akci: na tréninku torzo bez Rosického, Stramaccioni tahal balony

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RAKOUSKA | V plné přípravě na novou sezonu je pražská Sparta. Na soustředění v Bad Häringu trénuje na více frontách. V pondělí odpoledne se na trávníku objevilo pouze jedenáct hráčů, posily Marc Janko a Tal Ben Chaim zamířily do bazénu, Tomáš Rosický pak zůstal v posilovně.



Bad Häring, malebná vesnička v německém pohraničí. Krátce před šestou odpolední se z luxusního hotelu začnou na nedaleké hřiště trousit skupinky hráčů. Není jich moc. Pouze jedenáct. Zbytek kádru zůstává pod střechou. Někdo dopřeje úlevu svalům v bazénu, někdo míří do posilovny. Třeba Tomáš Rosický . Čekalo se, že vyběhne na hřiště, ale plány se změnily.

Na zeleném pažitu se tak objevuje pouze jedenáct jmen. Václav Kadlec, Lukáš Juliš, Ondřej Zahustel či Josef Šural . Ještě než hráči zahájí uvolněnější pozápasový trénink, naskytne se zajímavý obraz.

Kliďas Stramaccioni? Zatím nepěnil, usmívá se Mareček. Z tréninků je rozbitý
Video se připravuje ...

Napříč hřištěm si to štráduje hlavní trenér Andrea Stramaccioni, přes rameno velkou síť napěchovanou balony. Co na tom, že má v rámci realizačního týmu k ruce celou řadu pomocníků. Když zmerčí objektivy fotoaparátů, krátce se usměje a začne chystat cvičení pro své svěřence.

Janko: Často čtete o kolapsu hráčů. Proto nabírám kondici pomalu
Video se připravuje ...

Odpolední tréninková jednotka se nese v klidném duchu. Spíš jde o vyklepání únavy z náročného nedělního zápasu proti Dynamu Kyjev. Nezbytné protažení, krátké hrátky s balonem. Potom výklus a znovu důkladný strečink. Nic nepodcenit a vyhnout se tak riziku zranění, to je hlavní motto. Letenský celek totiž trápí řada zdravotních trablů, z různých důvodů nemohou naplno trénovat Janko, Ben Chaim, Rosický, Hovorka, Costa , Néstor . Nově i Vácha .

Skupinka na odpoledním tréninku proto připomíná spíš torzo. To se ale má do startu nové sezony rozhodně změnit.

Janko: Často čtete o kolapsu hráčů. Proto nabírám kondici pomalu
Janko: Často čtete o kolapsu hráčů. Proto nabírám kondici pomalu

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud