Jakub Dvořák
8. srpna 2017 • 09:11

Koubek zhubnul a začal chytat. Byl jsem na něj přísný, řekl Stramaccioni

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

V dubnu po nevydařeném zápase v Jihlavě vypadl ze sestavy. Tehdejší trenér Sparty Petr Rada vsadil na zkušeného Davida Bičíka. Po příchodu Andrey Stramaccioniho se však pozice brankáře Tomáše Koubka nezměnila. Do nové sezony šel v roli dvojky. Šanci dostal až v pondělí v Mladé Boleslavi (1:0), kde téměř po půlroce udržel čisté konto v soutěžním utkání. „Je jedničkou a je to pouze na něm, zda si svojí pozici udrží,“ prohlásil na jeho adresu italský kouč.



V létě došlo ve Spartě k velké revoluci. Dorazil zahraniční realizační tým, klub nakoupil jedenáct posil a mezi nimi i brankáře Martina Dúbravku. A právě on byl tím, kdo začínal sezonu jako jednička mezi třemi tyčemi. Trenér Stramaccioni mu po přípravě věřil.

Jenže slovenská akvizice ze Slovanu Liberec si v prvních třech soutěžních zápasech pokaždé vybrala slabší chvilku. Zaváhání přišlo jak ve dvou duelech s CZ Bělehrad v předkole Evropské ligy, tak i v prvním ligovém kole proti Bohemians.

Stramaccioni musel reagovat. Fanouškům se Dúbravkovy výkony vůbec nezdály a volali po tom, aby se do branky postavil oblíbenec David Bičík . Nedočkali se, v Boleslavi nastoupila dosavadní dvojka Tomáš Koubek .

Mladá Boleslav - Sparta: Fleišmanovu ránu vyrazil pohotový Koubek
Video se připravuje ...

Udržel čisté konto a pomohl k výhře. Zároveň však italský kouč po zápase přiznal, že jeho pozice na startu přípravy nebyla vůbec dobrá.

„Na Koubka jsem byl přísný, protože nepřišel v ideální formě. Teď zhubnul, je jedno kolik kilo, ale je připravený a ve formě. Proto jsem mu dal šanci. Aktuálně je jednička a je na něm, jestli si tuto pozici udrží," prohlásil Stramaccioni.

Samotný Koubek se o svém startu dozvěděl až v den zápasu. „Já to neberu tak, že jsem jednička. Odchytal jsem zápas a za týden to zas může být jinak. Uvidíme, na koho trenér ukáže," komentoval svou pozici brankář, který za sebou nechal Davida Bičíka. Ten má podle informací iSport.cz namířeno na hostování do Liberce. (Více čtěte ZDE >>>)

CELÝ SESTŘIH: Mladá Boleslav - Sparta 0:1. Favorit zabral, rozhodl Lafata
Video se připravuje ...

Proti Středočechům však Koubek moc práce neměl. Za celý zápas musel řešit pouze jednu střelu. „O tom je být gólmanem Sparty. Jedna střela a buď ji chytnete, nebo ne. Musím být připravený, i když není tolik práce, protože může kdykoliv vyplavat jakákoliv střela," popsal.

S ním v sestavě navíc Sparta po rozpačitém úvodu sezony zabrala. „Pro nás je to hrozně důležité vítězství. Nerodilo se lehce, ale po tom zklamání  nám určitě pomůže. Přesně tohle jsme potřebovali, vybojovat těžký zápas. Teď máme týden na regeneraci a budeme se týden co týden připravovat na další soupeře,“ řekl po zápase.

Do čtvrtého soutěžního utkání v sezoně Sparta nastoupila opět s diametrálně odlišnou sestavou. Jak moc velký problém to pro brankáře je? „Je to hlavně o komunikaci. Snažíme se novým klukům pomoc, aby věděli, co hrajeme. Je to jen na nás, jak se semkneme a jak bude Sparta vypadat. Nikdo jiný to za nás neudělá," popsal Koubek.

Tomáš Rosický mohl přidat druhou branku Sparty, ale trefil tyč
Tomáš Rosický mohl přidat druhou branku Sparty, ale trefil tyč

Přímé přenosy a sestřihy z HET ligy sledujte v HD kvalitě pouze na webu iSport.cz Přímé přenosy a sestřihy z HET ligy sledujte v HD kvalitě pouze na webu iSport.czFoto iSport.cz

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud