9. srpna 2017 • 15:55

Slavia přivedla další posilu. Sobol už může nastoupit proti Jihlavě

Autor: iSport.cz, pj, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Slavia ve středu odpoledne potvrdila příchod Eduarda Sobola, dvaadvacetiletého Ukrajince, který zvýší konkurenci na levé straně obrany. Perspektivní krajní bek přichází do klubu na roční hostování, Slavia potvrdila informaci na svém klubovém webu.



Šéf Slavie Jaroslav Tvrdík na svém Twitteru už v pátek večer naznačil, že klub finišuje příchod dalšího hráče. Ve středu Pražané dotáhli roční hostování krajního obránce Eduarda Sobola ze Šachtaru Doněck.

"Chtěl jsem vyzkoušet svou sílu v Evropě a jsem rád, že přišla taková možnost, jako je Slavia. Je to velmi silný tým, kde se můžu jako fotbalista dál vyvíjet," uvedl pro klubové stránky ukrajinský reprezentant.

"Zázemí, tréninková hřiště, trenérský štáb i hráči, všechno je tu na velmi vysoké úrovni. Poprvé jsem viděl stadion zevnitř. Když se tribuny zaplní fanoušky, bude to pohádka. Jako na divadle. Když jsem mluvil s ostatními hráči, říkali, že fanoušci skvěle fandí," dodal Sobol, který má na kontě šest startů za ukrajinskou reprezentaci.

Hráč Šachtaru Doněck v minulé sezoně hostoval v Zarje Luhansk. Podle ukrajinských novinářů se vykazuje častými útočnými výpady po lajně, zlozvyk pomalejších návratů do obrany prý dokázal odbourat.

Sobol už absolvoval lékařskou prohlídku a v neděli trénoval s týmem. Hostování se doladilo i administrativně, teoreticky by ukrajinský bek mohl nastoupit už v pátečním ligovém duelu proti Jihlavě. Těžko však předvídat, jestli od první minuty.

Na pozici levého obránce „sešívaní“ disponují trojicí mužů: Jan Bořil, Per Egil Flo a Dušan Švento. Trenérovi Jaroslavu Šilhavému Sobol otevírá další taktické varianty při skládání jedenáctičlenné sestavy, například Bořil může hrát i napravo, kde týmu od Frydrycha chybí větší podpora směrem dopředu.

V ukrajinské lize má Sobol odehráno 80 zápasů, s Luganskem si zahrál základní skupinu Evropské ligy. "Rád bych pomohl týmu, abychom udělali dobré výsledky, vyhráli ligu a dostali do se Ligy mistrů," dodal.

Ve Slavii se setká s krajanem Ruslanem Rotaněm, který do Edenu přišel rovněž jako letní posila. Vedle něj angažoval český šampion, kterého čeká závěrečné 4. předkolo Ligy mistrů, i další dva hvězdné zahraniční hráče Dannyho a Halila Altintopa.

Přímé přenosy a sestřihy z HET ligy sledujte v HD kvalitě pouze na webu iSport.cz Přímé přenosy a sestřihy z HET ligy sledujte v HD kvalitě pouze na webu iSport.czFoto iSport.cz

CELÝ SESTŘIH: Ostrava - Slavia 0:0. Branky Baroše ani Dannyho neplatily
Video se připravuje ...

Slavii los přiradil APOEL. Horko a plný stadion si teď vyzkoušíme v Ostravě, říká Šilhavý
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud