14. srpna 2017 • 18:06

Sudí vzali Spartě gól a penaltu, tvrdí komise. Vyloučení akceptuje

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR je nespokojená s výkony sudích v nedělním utkání 3. kola první ligy mezi Libercem a Spartou, který skončil remízou 1:1. Spartě chybně signalizovali ofsajd v 74. minutě a neuznali tak gól Lukáše Štetiny. Letenští navíc měli v nastavení kopat pokutový kop za faul na Josefa Šurala. Dvě vyloučení Liberce naopak komise akceptuje.



"Nejsme spokojeni s výkonem rozhodčích v utkání Liberce se Spartou. Byly tam zásadní chyby," uvedl v prohlášení předseda komise Michal Listkiewicz. "Rozhodčí Miroslav Zelinka měl v nastaveném čase nařídit penaltu pro Spartu za faul Mikuly na Šurala. Chyboval také asistent Matěj Vlček, který ve 2. poločase nesprávně signalizoval ofsajd při brance Sparty. Přitom nešlo o těžkou situaci," uvedl.

Liberec si po utkání stěžoval na to, že Ondřej Kúdela dostal v 55. minutě druhou žlutou kartu za diskuzi s rozhodčím Zelinkou, aniž by ho urážel. Podle komise na to ale měl Zelinka právo. "Šlo o nesportovní chování a je v kompetenci rozhodčího, jak takovou věc posoudí. Umíme to akceptovat," řekl Listkiewicz.

CELÝ SESTŘIH: Liberec - Sparta 1:1. Domácí vyrovnali v devíti!
Video se připravuje ...

Hrubé chyby se dopustil také Radek Příhoda, který měl v 21. minutě duelu Teplic s Jabloncem odpískat pokutový kop pro hosty za faul Jana Kroba na Lukáše Masopusta. Duel nakonec skončil remízou 1:1. Penaltu měl pískat také Vojtěch Severýn v duelu druhé ligy mezi Frýdkem-Místkem a Třincem pro hostující tým.

Chybující sudí tak zřejmě čeká pozastavení delegace. Na jak dlouho ale nově nesmí komise zveřejňovat. Listkiewicze však mrzí, že se v úvodních třech kolech objevují chyby sudích ovlivňující výsledek. Hned v prvním kole to byl například "neakceptovatelný" výkon sudího Pavla Orla v duelu Slavie s Teplicemi.

"V prvních kolech jsme viděli chyby rozhodčích, které ovlivnily výsledky. Netěší nás to, proto 29. srpna uspořádáme mimořádný seminář. Zveme na něj hlavní rozhodčí a vybrané asistenty. Apelujeme na lepší koncentraci a vzájemnou spolupráci. Tam jsou rezervy," dodal polský šéf komise.

CELÝ SESTŘIH: Teplice - Jablonec 1:1. Góly padaly v závěru
Video se připravuje ...

Choreo libereckého kotle naráželo na to, jak Sparta zachází se svými hráči, které posílá na hostování
Choreo libereckého kotle naráželo na to, jak Sparta zachází se svými hráči, které posílá na hostování

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud