21. září 2017 • 16:57

Video z bitky v kotli Sparty. Za jiné názory nic nehrozí, brání se ultras

Autor: dvo, mms
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparťanský národ kromě výsledkové krize řeší i průšvihy, které se dějí na tribunách. Jeden takový se stal během nedělního derby na Slavii (0:2). Skupinka ultras napadla jednoho z vlastních fanoušků, který měl skončit v nemocnici. Nyní se k incidentu vyjádřili i samotní zástupci tvrdého jádra. „Musíme vyvrátit lživá tvrzení o tom, že fanoušek byl napaden poté, co odmítl skandovat pokřiky proti našemu trenérovi a vedení. Do těchto pokřiků není nikdo nucen. Každý si musí o současném stavu Sparty vytvořit názor sám,“ stojí v prohlášení, které fanoušci napsali na Facebook.



Co přesně se v Edenu stalo? Už v první půli tlupa chuligánů v černém skopala do bezvědomí jiného sparťanského fanouška, který podle několika svědků nesouhlasil se skandováním proti vedení klubu a trenérovi Andreovi Stramaccionimu. Server iRozhlas.cz už přinesl i první video incidentu. Skalní fanoušci však odmítají, že by příčinou konfliktu byl nesouhlas se skandováním proti kouči a vedení klubu.

„Situaci nechceme v žádném případě zlehčovat. Když se mezi sebou poperou sparťané, je to vždy špatně pro celý tábor a vyhrát nemůže ani jeden ze zúčastněných,“ píšou ultras na sociální síti.

Ke vzniku bitky prý došlo kvůli provokativním gestům. „Není však možné, aby někdo na pokřiky proti vedení a trenérovi reagoval urážlivými gesty, naznačoval někomu, že ho podřízne a čekal, že vše zůstane bez odezvy. Každá akce má svoji reakci. Také se musíme ohradit proti tvrzení, že pokyn k inzultaci vydal sám support leader. To je nesmysl.“

VIDEO: Záběry na incident ve sparťanském sektoru během derby

Celou situací se nyní zabývá policie a konflikt řeší i vedení Sparty, což potvrdil tiskový mluvčí klubu Ondřej Kasík, který zároveň podotkl, že už nedávné prohlášení majitele klubu Daniela Křetínského ohledně situace v klubu, reagovalo i na tvrdé jádro fanoušků.

„Vyjádření majitele nesměřovalo pouze k utkání s Karvinou. Bylo signálem, že přijdou další kroky, zabýváme se tím dlouhodobě,“ řekl Kasík. „Už teď jsme v českém sportovním prostředí patrně číslo jedna v investovaných finančních prostředcích na bezpečnost.“

Fanoušci fotbalové Sparty pochodují centrem Prahy na derby se Slavií, na snímku přecházejí Mánesův most a za nimi je vidět Pražský hrad
Fanoušci fotbalové Sparty pochodují centrem Prahy na derby se Slavií, na snímku přecházejí Mánesův most a za nimi je vidět Pražský hrad

Křetínský ve svém prohlášení mimo jiné uvedl, že ti, kteří na stadionu křičí výroky, které posílají kohokoli do plynu, nebo vykřikují na trenéra těžké vulgární urážky, nejsou fanoušci Sparty a žádá je, aby na stadion nechodili.

„Jedná se o ojedinělý konflikt v našem kotli za poslední dobu a taky věříme, že poslední. Nestojíme o rvačky v našem kotli ani na ostatních tribunách. Teď musíme táhnout za jeden provaz, jako nikdy předtím. Nesmíme se nechat rozdělit!“ končí prohlášení sparťanských ultras.

Další zápas čeká Letenské v neděli na domácím stadionu proti Teplicím.

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Sparta 2:0. Derby rozhodli Škoda a Hušbauer
Video se připravuje ...

Na střely 21:4, na góly 2:0 Slavia ovládla 288. derby. Co říkají statistiky?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud