Pavel Janega
14. listopadu 2017 • 10:59

Nezmar chtěl odejít od fotbalu, teď má vést Slavii. Už podržel Šilhavého

Autor: Pavel Janega, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sportovním ředitelem Slavie se teprve stane, ve středu mají proběhnout finální jednání s nejvyšším bossem Jaroslavem Tvrdíkem. Do řízení týmu už ale Jan Nezmar nepřímo promluvil, když se postavil za kouče Jaroslava Šilhavého. Podle informací deníku Sport slávistickému vedení nedoporučil okamžitou změnu na trenérské lavičce, a to jej poslechlo. Nezmar se k celé situaci vyjádřil ve videu na Facebooku.



Co tahle epizoda se záchranou Šilhavého ukazuje? Že Slavia předává Janu Nezmarovi veškeré kompetence k řízení A-mužstva. Koncepce, skladba kádru, vyjednávání o posilách, zdravá oponentura trenérovi i případný výběr nového – nejen tohle bude od zimy v jeho gesci. Zkrátka půjde o „komplexní odpovědnost“, jak referoval Tvrdík .

„Honza Nezmar vzbuzuje naději v efektivnější řízení týmu a Tvrdík má v něj obrovskou důvěru. Věří, že sází na správného koně, který pomůže Slavii do Ligy mistrů,“ přibližuje uvažování slávistického šéfa zdroj Sportu.

Když se tedy minulý týden rozhodovalo o budoucnosti kouče Šilhavého, dal Tvrdík na radu budoucího sportovního ředitele.

CELÝ SESTŘIH: Slovácko - Slavia 0:3. Výhra vrací mistra na druhé místo
Video se připravuje ...

„Po Plzni chtěli Šilhavého pomalu všichni vyhodit a nebýt Nezmara, už by Slavii netrénoval. Jednoduše ho zachránil,“ tvrdí zdroj obeznámený s fungováním klubu. Ovšem s tím, že v zimní přestávce vedení probere Šilhavého situaci znovu. „Záležet bude na výsledcích v závěru podzimu.“

Konkrétní vizi sportovního úseku má Slavia představit na čtvrteční tiskové konferenci, druhý den po Tvrdíkově příletu z Číny, kde mimo jiné doprovázel velvyslance tamější Superligy Pavla Nedvěda . Nezmar se ještě tiskovky nezúčastní, ale představen být může. Zítra by měl doladit poslední detaily s Tvrdíkem a podepsat předběžnou smlouvu.

Sám bývalý hráč se k celé situaci vyjádřil na Facebooku. Ve videu na oficiálním profilu Slovanu Liberec potvrdil, že po pěti letech v managementu klubu končí, a to po konci podzimní části ligy. Řekl, že měl původně odejít mimo fotbalové prostředí, pak ale přišla nabídka od úřadujícího mistra. "S velkou pravděpodobností bude má budoucnost spojená se Slavií, ale definitivu to v tuhle chvíli nemá," dodal.

Hráli jsme komplikovaně a doplatili jsme na nevyužité šance, hodnotí výkon Slavie trenér Šilhavý
Video se připravuje ...

Další informace o Slavii včetně rozhovoru s Jiřím Štajnerem najdete v úterním Sportu.

Elektronickou verzi včetně archivu novin čtěte ZDE »

Titulní strana úterního vydání deníku SportFoto sport

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud